Traseismul politic ia avânt în Gorj

Autori


Preşedintele Partidului Conservator (PC) Gorj şi-a dat ieri demisia din funcţie şi i-a predat ştafeta fostului şef al organizaţiei judeţene a Partidului România Mare, instalat în fruntea conservatorilor.

Preşedintele PC Gorj, Sabin Popescu, a demisionat ieri din funcţie. Fostul lider interimar al conservatorilor gorjeni şi-a anunţat plecarea din PC, în cadrul conferinţei de presă a partidului, unde a vorbit despre lipsa de comunicare, din ultima lună, cu liderii organizaţiei centrale. Demisia a fost trimisă prin fax la Bucureşti, după ce politicianul a avut, în prealabil, o discuţie cu membrii Biroului Executiv al filialei, în care şi-a luat rămas-bun de la colegii săi şi le-a explicat decizia de a părăsi formaţiunea politică pe care o conducea în calitate de preşedinte interimar. Sabin Popescu a spus că, de când a fost instalat în fruntea conservatorilor gorjeni, şi-a depus de două ori mandatul, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de partid la alegerile europarlamentare şi locale, însă gestul său nu a fost acceptat de liderii de la centru.

Pentru a fi sigur că pleacă de la PC, Sabin Popescu a ales calea demisiei, invocând deficienţele de comunicare cu Bucureştiul şi faptul că a aflat din presă anumite decizii luate de centru, care vizau soarta filialei pe care o conducea. Este vorba, în principal, de iminenta sosire în PC a fostului preşedinte al PRM Gorj, senatorul Ilie Petrescu, cel care doreşte să candideze pe postul oferit iniţial lui Sabin Popescu, pe lista Alianţei PSD+PC.

Virează către PD-L

În ceea ce priveşte viitorul său politic, Sabin Popescu, om de afaceri din Târgu Jiu şi fost membru al PNL Gorj, a declarat că a primit mai multe oferte din partea unor partide din judeţ, însă nu s-a hotărât pe care să o accepte. În acelaşi timp, ex-preşedintele Partidului Conservator a precizat că oferta cea mai bună i-a fost făcută de filiala judeţeană a PD-L, care este dispusă să îl lase să candideze în Colegiul uninominal nr. 2 pentru Camera Deputaţilor: „Este firesc să îmi dau demisia. Asta e situaţia partidelor mici, cum sunt PC, PNG sau PRM, unde strategiile le fac liderii de la centru. Am înţeles decizia şi îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar. Ei sunt răspunzători de hotărârile pe care le iau şi implicit de rezultatele pe care le va avea organizaţia. În ceea ce mă priveşte, am oferte de la alte partide. Cea mai importantă şi deschisă este de la PD-L. Nu am luat încă o hotărâre, dar voi avea în zilele următoare o întâlnire cu liderii PD-L. Sunt mai mulţi factori de care voi ţine cont şi unul dintre ei este cum voi fi primit de organizaţiile locale din colegiul unde voi candida. La plecarea mea din PC, nu voi obliga pe nimeni să vină cu mine. Le-am spus colegilor mei să rămână şi să îl primească pe domnul Petrescu. E de două mandate senator şi are mai multă experienţă decât mine“, a declarat Sabin Popescu.


Petrescu a intrat în cărţi

Senatorul Ilie Petrescu, fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PRM, a declarat că, în calitate de preşedinte interimar al PC, va urmări reorganizarea partidului şi va colabora cu social-democraţii în campania pentru alegerile parlamentare. Ilie Petrescu a fost instalat ieri în funcţie, la evenimentul respectiv fiind invitat să participe deputatul PC Vlad Hogea, ex-membru al PRM: „În primul rând, doresc să văd aşezarea filialelor partidului pe cele 70 de localităţi. Vreau să văd şi componenţa Biroului Executiv, să ştim cu cine mergem înainte. Obiectivul principal pe care îl am este acela de a consolida partidul şi de a mări organizaţiile. Dorim să avem o bună colaborare în cadrul Alianţei PSD+PC. Vrem să obţinem patru deputaţi şi doi senatori, după redistribuire. Deocamdată, se va stabili colegiul unde voi candida eu. Domnii Geoană şi Voiculescu vor decide. Nu ştiu ce s-a stabilit până acum, dar ştiu că există posibilitatea de a merge la negocieri şi de a ajunge la un compromis. Deocamdată, este o propunere din partea PSD cu Colegiul nr. 1, la Camera Deputaţilor, dar vom vedea şi vom avea la final o listă şi o echipă completă“, a precizat Ilie Petrescu. Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 septembrie 2008

Actualitate

» Dascălii, dezamăgiţi de guvernanţi
» Terenul şcolilor, la mezat
» CEZ – altă placă, aceeaşi beznă
» Duelul pledoariilor s-a încheiat în procesul dintre România şi Ucraina

Local

» Scurte ştiri
» Geoană, premier de Oltenia
» Centrele de permanenţă „renasc“ greu
» Primarii, invitaţi la curăţenie
» Peste 100 de familii ar putea fi expropriate
» Şcolile nimănui
» UPSC şi Fundaţia „Aici“ pun accentul pe cultură
» Mandate prelungite pentru şefii DNA
» Moarte suspectă
» Cadavrul unei femei, descoperit în pădure
» „Impresie“ se vrea liber
» Haiduci informatici, virusaţi de poliţişti
» Scurte ştiri
» Controale în spitale
» Dezbatere istorică la Craiova

Gorj

» Traseismul politic ia avânt în Gorj
» Fometescu şi Banţa, marş pe biciclete
» Casa lui Brâncuşi, în paragină

Sport

» Scurte ştiri
» Hamilton ştie ce nu trebuie să facă
» Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu
» România şi India, pentru un loc în Grupa Mondială
» Municipalul intră în reparaţii
» Meciuri grele pentru Chimia şi Armata
» David, suspendat fără să ştie
» Arătaţi-vă valoarea!
» Balaci: Vom învinge la Urziceni

Bani & Afaceri

» Şah-mat retrocedării şcolilor
» Queen, o afacere din impuls
» Cula Greceanu, aprig disputată

Sanatate

» Un nou dispozitiv de injectare a insulinei
» Tratament din viermi paraziţi
» Igiena dentară la şcolari
» Muştarul vine de hac bolilor

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Runcu, destinaţia perfectă de weekend
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea alimentelor în şcoli – Efectele

Top