„Impresie“ se vrea liber

Autori


Andrei Alin Nicolae, poreclit „Impresie“, unul dintre scandalagiii craioveni, arestat preventiv după ce a participat la o mulţime de conflicte stradale în ultimul an, vrea să părăsească arestul pe cauţiune.

 

Andrei Alin Nicolae, de 22 de ani, din Craiova, a fost încarcerat pentru prima dată pe 15 octombrie 2007, după aproape două luni de la scandalul din incinta IML Craiova, soldat cu mai multe persoane rănite, dintre care două împuşcate. Procurorii doljeni au solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui „Impresie“ pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma anchetei, s-a stabilit că Nicolae este protagonistul a încă trei incidente, într-unul folosind un pistol pentru care nu deţinea permis şi care era modificat pentru a folosi bile metalice. La o lună după ce a fost arestat, „Impresie“ a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, distrugere, port fără drept de sabie, deţinere şi port de arme şi muniţii.

Acesta nu a stat prea mult în arest, pentru că, pe 4 decembrie, avocatul său a formulat către Judecătoria Craiova o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, însă aceasta a fost respinsă. O zi mai târziu, Tribunalul Dolj a admis recursul formulat de apărătorul lui Nicolae împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova şi a dispus eliberarea lui sub control judiciar.

 

Arestat din nou după şase luni

 

La sfârşitul lunii iunie a acestui an, poliţiştii doljeni au cerut reîncarcerarea lui Andrei Nicolae, pentru că încălcase condiţiile eliberării provizorii sub control judiciar. Oamenii legii care l-au supravegheat au stabilit că acesta, deşi judecat în stare de libertate şi fiind sub control judiciar, a participat la mai multe scandaluri. S-a stabilit că, în seara de 23 februarie, în timp ce se afla într-un taxi, în Craiova, „Impresie“ a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care apoi un prieten al său a tras, rănind o persoană. În nopţile de 14 spre 15 şi 30 spre 31 martie, Nicolae a fost depistat într-un bar din Craiova, respectiv într-un cămin de nefamilişti de pe strada Aristizza Romanescu, unde a tulburat ordinea şi liniştea publică. Pentru aceste scandaluri a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 200, respectiv 500 de lei.


În noaptea de 10 spre 11 mai, împreună cu alt tânăr, Nicolae a participat la o încăierare cu un grup de patru persoane, în incinta unui bar din cartierul craiovean Lăpuş-Argeş. În baza probelor strânse, poliţiştii au întocmit un referat prin care au solicitat Judecătoriei Craiova revocarea eliberării provizorii sub control judiciar. Judecătorii au apreciat că sunt îndeplinite criteriile de revocare a măsurii eliberării provizorii sub control judiciar faţă de „Impresie“, şi au dispus revocarea acestei măsuri şi arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală gravă, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Eliberare provizorie pe cauţiune

 

„Impresie“ nu s-a împăcat cu gândul că este judecat în stare de arest preventiv şi a făcut mai multe recursuri împotriva măsurii emise de Judecătoria Craiova. Ultima acţiune a apărătorilor acestuia a fost pe 16 septembrie, care au formulat o cerere de eliberare provizorie pe cauţiune odată cu solicitarea procurorilor de menţinere a arestării preventive. Conform reprezentanţilor Judecătoriei Craiova, în şedinţa din 16 septembrie s-a stabilit menţinerea arestului preventiv, iar cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă. Apărătorii lui Nicolae au făcut recurs la Tribunalul Dolj împotriva ambelor soluţii date de judecătorie pe 16 septembrie, acestea judecându-se ieri. Reprezentanţii Tribunalului Dolj au comunicat că atât recursul cererii de eliberare provizorie pe cauţiune, cât şi cel al menţinerii măsurii de arestare preventivă au fost respinse, „Impresie“ întorcându-se în arest.

 

Şi Bololoi vrea afară

Apărătorii lui Ştefan Bololoi, zis Clif, craioveanul care l-a împuşcat în antebraţ şi fesă, pe 25 mai, în barul „Snobi“ din Craiova, pe Ion Dinu, zis Cara, au formulat o cerere de eliberare provizorie pe cauţiune, care a fost respinsă de Judecătoria Craiova. Ieri s-a judecat la Tribunalul Dolj recursul împotriva încheierii judecătoriei, care a fost însă respins, ca şi în cazul lui „Impresie“.Comenteaza acum

4 Comentarii

 1. ha! said:

  Hahalerele sa stea la “facultate”! Vine iarna, intretinerea scumpa, etc., mai bine raman acolo! 😀

 2. om de rand said:

  cine sunt ciorile astea??? de ce le dam importanta….???? sa le putrezeasca oasele in puscarie… asa sa le ajute dumnezeu!

 3. gipsy said:

  ciorile????cred ca domnul impresie….zis si interlopul ,este RUMANAS!DE CE FACI URA DE RASA, BAI…OM DE RAND???TI-E RUSINE CA ESTI ROMAN CA EL????CELE MAI MULTE CONFLICTE IN CRAIOVA SUNT FACUTE DE ROMANI……TIGANII DACA II TRATEZI CU INDIFERENTA,NU TE BAGI CU EI IN SEAMA…..NU AI PROBLEME!

 4. alexx said:

  nu conteaza ce e tigan sau roman sa stea dupa grati pt ce a facut asa mi-se-pare corect!!!

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 septembrie 2008

Actualitate

» Dascălii, dezamăgiţi de guvernanţi
» Terenul şcolilor, la mezat
» CEZ – altă placă, aceeaşi beznă
» Duelul pledoariilor s-a încheiat în procesul dintre România şi Ucraina

Local

» Scurte ştiri
» Geoană, premier de Oltenia
» Centrele de permanenţă „renasc“ greu
» Primarii, invitaţi la curăţenie
» Peste 100 de familii ar putea fi expropriate
» Şcolile nimănui
» UPSC şi Fundaţia „Aici“ pun accentul pe cultură
» Mandate prelungite pentru şefii DNA
» Moarte suspectă
» Cadavrul unei femei, descoperit în pădure
» „Impresie“ se vrea liber
» Haiduci informatici, virusaţi de poliţişti
» Scurte ştiri
» Controale în spitale
» Dezbatere istorică la Craiova

Gorj

» Traseismul politic ia avânt în Gorj
» Fometescu şi Banţa, marş pe biciclete
» Casa lui Brâncuşi, în paragină

Sport

» Scurte ştiri
» Hamilton ştie ce nu trebuie să facă
» Daniela Mincă se aşteaptă la un început greu
» România şi India, pentru un loc în Grupa Mondială
» Municipalul intră în reparaţii
» Meciuri grele pentru Chimia şi Armata
» David, suspendat fără să ştie
» Arătaţi-vă valoarea!
» Balaci: Vom învinge la Urziceni

Bani & Afaceri

» Şah-mat retrocedării şcolilor
» Queen, o afacere din impuls
» Cula Greceanu, aprig disputată

Sanatate

» Un nou dispozitiv de injectare a insulinei
» Tratament din viermi paraziţi
» Igiena dentară la şcolari
» Muştarul vine de hac bolilor

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Runcu, destinaţia perfectă de weekend
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea alimentelor în şcoli – Efectele

Top