Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Norocul este important pentru antrenorii italieni
Maurizio Trombetta, antrenorul italian al echipei CFR Cluj, a spus că formaţia sa a obţinut un rezultat la care nu s-a gândit nimeni în partida de pe „Stadio Olimpico“. „Am avut nevoie şi de noroc în munca noastră. Am obţinut un rezultat la care nu s-a gândit nimeni. Este frumos, mai ales că nici o persoană nu se aştepta la victorie. Băieţii au jucat cu mare atenţie în defensivă, însă au pus probleme şi în atac. După meci, antrenorul Luciano Spalletti m-a felicitat. Este dificil pentru el“, a precizat Trombetta, care a adăugat că şi-a îndeplinit visul de a obţine o victorie de răsunet în ţara sa natală, ceea ce arată că fiecare se poate gândi la lucruri imposibil de realizat. La rândul său, antrenorul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, a susţinut că formaţia clujeană a avut noroc, însă a recunoscut că elevii săi nu au jucat extraordinar. „Unele lucruri le-am făcut bine, altele însă le-am înţeles greşit. Nu am putut să punem ordine în joc, ei au avut noroc şi au dat două goluri, după care jucătorii s-au enervat şi ne-a fost mai greu să revenim. Atunci când nu sunt rezultate, se pierde liniştea şi nu poţi să revii aşa cum au făcut-o ei şi au marcat al doilea gol“, a spus Luciano Spalletti.
 
Vis împlinit pentru Juan Culio
Mijlocaşul argentinian Juan Culio, MVP-ul partidei de marţi, de pe „Stadio Olimpico“, a dezvăluit că victoria echipei CFR în faţa vicecampioanei Italiei reprezintă un vis împlinit, fiind cel mai frumos moment al vieţii sale. „Pentru mine a fost o seară pe care am visat-o. Echipa a jucat foarte bine. Nu ne-am temut nici o clipă de adversari. Am arătat că suntem o formaţie bună, de Liga Campionilor. Trebuie să fim liniştiţi, am câştigat trei puncte importante, pe un teren greu. A fost cel mai frumos moment din viaţa mea. Ceva extraordinar pentru mine, pentru jucători. Aşa poate creşte fotbalul din România“, a spus Culio, care a adăugat că ar accepta să joace pentru naţionala României dacă i s-ar cere acest lucru.

Chelsea s-a distrat cu Bordeaux
Formaţia antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari, Chelsea Londra, a trecut uşor marţi seară de francezii de la Girondins Bordeaux, pe care i-a învins cu un categoric 4-0, instalându-se pe primul loc în Grupa A a Ligii Campionilor, din care mai fac parte CRF Cluj şi AS Roma. Golurile londonezilor au fost marcate de Frank Lampard (’15), Joe Cole (’30), Malouda (’82) şi Anelka (’90+2). Luiz Felipe Scolari a început meciul cu următorul 11: Cech – Bosingwa, Carvalho, Terry, A. Cole – Obi Mikel, Deco (Ballack ’61), Lampard, J. Cole (Belletti ’74) – Anelka, Malouda (Kalou ’84). De cealaltă parte, tehnicianul celor de la Girondins Bordeaux, Laurent Blanc, a folosit următoarea formulă de start: Rame – Jurietti, Diawara, Planus, Placente – Diarra – Gouffran (Obertan ’66), Gourcuff, Wendel – Fernando (Ducasse ’75), Chamakh (Cavenaghi ’66). Clasamentul Grupei A se prezintă astfel: 1. Chelsea 3 puncte; 2. CFR Cluj 3; 3. AS Roma 0; 4. Bordeaux 0.

Lucescu, învingător la Basel
Echipa ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de românul Mircea Lucescu, a debutat cu dreptul în noua ediţie a Ligii Campionilor, învingând cu 2-1 formaţia elveţiană FC Basel, chiar pe terenul acesteia, în Grupa C a competiţiei. Brazilianul Fernandinho a deschis scorul în minutul 25, cu un şut dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. Tot cu o execuţie similară, compatriotul acestuia, Jadson, a făcut ca tabela să arate 0-2 în minutul 45. Elveţienii au redus din handicap în prelungirile partidei, prin Abraham (’90+3). La oaspeţi, Lucescu l-a lăsat pe bancă pe internaţionalul român Răzvan Raţ, fundaşul stânga nefiind refăcut după o accidentare.  În celălalt meci al Grupei C, Barcelona a învins cu 3-1, pe teren propriu, formaţia portugheză Sporting Lisabona. Golurile catalanilor au fost marcate de Marquez (’21), Eto’o (’60 pen.) şi Xavi Hernandez (’67), iar pentru lusitani a punctat Tonel (’72). În etapa următoare, programată pe 1 octombrie, Şahtior va juca pe teren propriu cu FC Barcelona, iar Basel se va deplasa la Lisabona, pentru întâlnirea cu Sporting.

Energia, favorită în meciul cu Dinamo
Echipa de handbal masculin Energia Pandurii va întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, la Târgu Jiu, pe Dinamo Bucureşti, într-un joc din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale. Antrenorul gorjenilor, Sorin Toacsen, crede că echipa sa porneşte cu prima şansă, având un lot superior bucureştenilor. „Va fi un meci foarte greu cu Dinamo, pe care trebuie să-l câştigăm cu orice preţ, iar pentru asta trebuie să trecem repede peste partida de la Reşiţa. Sunt supărat că am pierdut la Reşiţa la scorul de 26-22, mai ales că opt dintre golurile primite au fost din şapte metri. Dinamo este un nume în handbalul românesc şi, chiar dacă are momente mai puţin bune, este o echipă capabilă să-şi onoreze blazonul. Suntem favoriţi cu Dinamo, cum suntem la toate meciurile de acasă“, a spus Toacsen. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în această vară, de fiecare dată Dinamo impunându-se, însă Energia a folosit numai rezervele în ambele jocuri. „Nu au nici o legătură meciurile de pregătire cu cele oficiale. Chiar dacă am pierdut cele două partide de pregătire cu Dinamo, avem avantajul că i-am învins în campionat anul trecut şi anul acesta nu am folosit niciodată jucătorii cu care vom aborda acest meci. La acest joc vor conta dăruirea şi colectivul. Băieţii au arătat că suntem o echipă care merită respectată“, a mai spus antrenorul Energiei. Acesta este mulţumit de evoluţia echipei sale în primele două etape, în special pe faza de apărare, unde are o medie de 23 de goluri încasate pe meci.

Ioniţă continuă lupta în Italia
Tenismanul Victor Ioniţă a reuşit calificarea în optimile de finală ale challenger-ului de la Todi, turneu ale cărui premii totale se ridică la suma de 42.500 de euro. Românul de 25 de ani, ocupant al poziţiei 287 în clasamentul ATP, a acces în această fază a competiţiei după o victorie în două seturi, scor 7-6 (4), 7-5, obţinută în faţa germanului Simon Greul (148 ATP), al treilea favorit la câştigarea trofeului italian. Viitorul adversar al lui Victor Ioniţă va fi unul dintre reprezentanţii gazdelor, italianul Marco Crugnola, situat pe poziţia 251 în ierarhia mondială. În urma succesului din prima rundă, Victor Ioniţă şi-a asigurat deja şase puncte ATP şi 730 de euro. La polul opus s-a regăsit Adrian Ungur. În ciuda faptului că era cotat drept al cincilea favorit la câştigarea trofeului de la Todi, piteşteanul a părăsit competiţia încă din runda inaugurală, fiind învins de italianul Tomas Tenconi, cu scorul de 6-2, 3-6, 2-6. În ediţia precedentă, Adrian Ungur jucase finala la Todi, pierdută în faţa italianului Stefano Galvani. Ungur se descurcă mai bine în proba de dublu, unde, alături Federico Luzzi, a acces în sferturile de finală, după 6-4, 7-5 contra celei de-a doua perechi favorite, Fabio Colangelo/Marco Crugnola.

Favoritele au decepţionat la Tokyo
A şasea favorită la câştigarea turneului de la Tokyo, poloneza Agnieszka Radwanska, a trecut în runda inaugurală, scor 6-1, 6-4, de reprezentanta gazdelor Aiko Nakamura, posesoarea unui wild-card. În faza optimilor de finală, tenismana de 19 ani, ocupantă a poziţiei a zecea în clasamentul WTA, o va înfrunta pe franţuzoaica Marion Bartoli. Slovaca Daniela Hantuchova, a şaptea favorită în capitala Japoniei, a părăsit competiţia încă din primul tur, fiind învinsă de Francesca Schiavone cu scorul de 1-6, 5-7. Altă dezamăgire a venit din partea rusoaicei Anna Chakvetadze, a opta favorită, debutantă la Tokyo, care a spus adio competiţiei nipone încă din primul tur, fiind învinsă, cu 6-4, 3-6, 6-3, de Kaia Kanepi (Estonia), o jucătoare venită din calificări. Performera zilei a fost japoneza de 18 ani Ayumi Morita, numărul 162 WTA, care a dispus în trei seturi, scor 6-7 (7), 7-5, 6-4, de unguroaica Agnes Szavay, numărul 19 WTA. Morita o va întâlni în runda viitoare pe învingătoarea dintre Na Li şi Svetlana Kuzneţova. Alte rezultate din primul tur de la Tokyo: Marion Bartoli – Maria Kirilenko 6-2, 6-2; Flavia Pennetta – Shahar Peer 6-4, 6-4; Alize Cornet – Aleksandra Wozniak 4-6, 6-3, 6-3; Dominika Cibulkova – Amelie Mauresmo 0-6, 6-1, 7-6 (8).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version