Acasă Local Copiii romi nu au voie la grădiniţă

Copiii romi nu au voie la grădiniţă

O educatoare din comuna Magheru, judeţul Mehedinţi, refuză să primească în clasa pregătitoare doi fraţi gemeni de etnie romă, Elena şi Paveluţ Stan. Educatoarea Maria Dăescu i-a sfătuit pe părinţii gemenilor să-şi ducă copiii la o grădiniţă specială.
„Sunt copii cu nevoi speciale pentru că au venit aici cu tetina în gură. Nu pot să am grijă de ei. Să-mi aducă adeverinţă de la medic specialist că nu au nici o problemă şi eu îi primesc“, a spus educatoare Grădiniţei din Magheru, Maria Dăescu. Aceasta susţine că nu ar mai avea locuri în clasă, cu toate că, după cum chiar ea relatează, ar avea un loc rezervat. „Am deja prea mulţi copii, 26, şi nu pot să am grijă de toţi. Nu mai am locuri. Mai am o masă liberă pentru o cunoştinţă, care va veni zilele astea să-şi înscrie copilul“, a spus directoarea.
Supărat, tatăl celor doi copii a cerut ajutorul nostru. „Am fost la medic şi am luat adeverinţă că nu au nimic copiii, nu sunt bolnavi. De ce îi trimite la şcoala ajutătoare? Am venit de patru ori cu ei la grădiniţă şi de fiecare dată îmi spune altceva ca să nu-i primească“, a spus Paveluţ Stan, tatăl micuţilor. Educatoarea a sunat la poliţie, pentru ca oamenii legii să-i scoată pe copii din clasă. „Vă fac o sesizare că am fost deranjată că nu aş primi copii la grădiniţă. Nu eu am fost cea recalcitrantă, ci tatăl copiilor“, a spus educatoarea. Poliţia nu a dat curs cererii educatoarei, considerând-o nefondată. Directorul adjunct al şcolii şi educatoarea şi-au revizuit comportamentul şi au spus că îi vor primi pe micuţi la grădiniţă. „Îi primesc dacă face dosarul şi îmi va duce o masă şi două scaune pentru copii, pentru că vreau să demonstrez că sunt o femeie bună şi nu am nimic personal cu ei“, a spus educatoarea Maria Dăescu. „Nu ştiu ce discuţii au fost între domnul Stan şi doamna educatoare. Dacă aduce dosarul cu actele necesare, o să-i primim“, a spus Iulian Dârpeşi, director adjunct al Şcolii din Magheru.

Exit mobile version