Acasă Local Braconieri prinşi de poliţiştii de frontieră

Braconieri prinşi de poliţiştii de frontieră

Trei bărbaţi din Mehedinţi au fost prinşi marţi seară de poliţiştii de frontieră, în timp ce pescuiau cu o baterie de maşină, un aparat electric şi doi conductori de cupru pe braţul Gogoşu al fluviului Dunărea. „Pe 16 septembrie, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au obţinut date şi informaţii că anumiţi cetăţeni din localitatea Balta Verde, judeţul Mehedinţi, desfăşoară activităţi ilicite de braconaj piscicol pe braţul Gogoşu, ce aparţine fluviului Dunărea. În consecinţă, la ora 17.00, ei au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol pe Dunăre între localităţile Balta Verde şi Barajul Gogoşu. La somaţia prin voce efectuată de poliţiştii de frontieră, cele trei persoane au încercat să fugă, dar au fost reţinute“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.
Oamenii legii au stabilit şi identitatea celor trei: Ştefan S., de 27 de ani, Doru K., de 37 de ani, şi Aurel S., de 38 de ani, toţi din localitatea Balta Verde.  Cele trei persoane au recunoscut că braconau cu aparatură electrică pentru a prinde anumite specii de peşte, pe care urma să îl comercializeze în municipiul Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, o barcă metalică, un motor de barcă şi un acumulator auto, toate în valoare de 1.100 de lei, dar şi aparatul electric folosit la pescuit şi un peşte din specia somn în greutate de 14 kilograme.
Metoda de braconaj cu curent electric este cea mai nocivă pentru peşte deoarece afectează reproducerea speciei, iar porţiunea de apă unde se efectuează se depopulează. Celor trei bărbaţi li s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit cu ajutorul unor aparate care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare.

Exit mobile version