12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceu neacreditat la Petroşani

Liceu neacreditat la Petroşani

Cel puţin 200 de elevi din Valea Jiului urmează cursurile cu frecvenţă redusă ale unei şcoli care nu are acreditare şi nici autorizaţie de funcţionare.

Tinerii plătesc o taxă anuală şi merg la şcoală după-amiaza, întrucât majoritatea sunt deja angajaţi. Reprezentanţii Liceului Apollonius din Petroşani au cerut clase şi pentru acest an şi spun că vor obţine toate avizele necesare, iar elevii vor da bacalaureatul la licee de stat.
Ei mizează pe faptul că la şcoală predau profesori din Valea Jiului şi programul este cu frecvenţă redusă, destinat în special celor care vor să-şi completeze studiile. Pentru elevi există riscul de a primi diplome nerecunoscute, în cazul în care şcoala nu va obţine autorizaţii.
Liceul are profil economic şi funcţionează doar de trei ani, aşa încât prima promoţie este cea de clasa a XI-a. „Încă nu sunt clase terminale, dar acreditarea se obţine după un număr de ani în care avem elevi. Şi în acest an am cerut opt clase pentru liceu, de la Bucureşti, iar şcoala are autorizaţie provizorie“, a spus Mia Albescu, directoarea Casei de Cultură în cadrul căreia funcţionează Liceul Apollonius.
Pentru a urma cursurile liceului, taxa de înscriere este de 100 de lei, iar costurile de şcolarizare se ridică anual la aproximativ 1.400 de lei.
Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu cunosc situaţia de la acest liceu şi susţin că tinerii dau banii pe riscul lor.  Simion Molnar, inspector şcolar la ISJ Hunedoara, susţine că „nu există acreditare şi nici autorizaţie de funcţionare“ pentru acest liceu. În Casa de Cultură din Petroşani mai funcţionează şi o universitate particulară, cu profil management şi marketing, iar conducerea instituţiei susţine că şi aceasta are doar autorizaţie provizorie, iar studenţii şi-au dat licenţa la Universitatea din Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS