10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInteres pentru cultură şi sport, la Ipoteşti

Interes pentru cultură şi sport, la Ipoteşti

Viaţa culturală şi sportivă a oamenilor din Ipoteşti reprezintă una dintre priorităţile autorităţilor locale. Motivaţi de numărul mare de copii şi tineri care locuiesc în comună, edilii au de gând să facă investiţii serioase în aceste domenii.

 

 

OLT. În Ipoteşti, sunt înscrişi la şcoală şi la grădiniţă 235 de copii. În comparaţie cu alte localităţi din mediul rural, în Ipoteşti sunt multe familii tinere. Interesul copiilor pentru activităţile culturale şi sportive i-a făcut pe aleşii locali să nu neglijeze investiţiile în aceste domenii. După ce şcoala şi grădiniţa au fost reamenajate după standarde europene, acum, edilii sunt preocupaţi de finalizarea lucrărilor la o bază sportivă. „Tinerii şi familiile cu copii nu au părăsit comuna. Având o populaţie tânără, ne dorim să desfăşurăm în localitate activităţi culturale şi sportive. Imediat după ce vom termina lucrările la baza sportivă, ne vom concentra pe renovarea căminului cultural. Avem deja proiectul întocmit, iar în cel mai scurt timp vom organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului“, a spus Ion Căpraru, primarul comunei Ipoteşti.

 

Planuri mari

 

Prima investiţie care dovedeşte interesul autorităţilor pentru sport şi cultură este baza sportivă din localitate. În cel mult o lună, terenul de fotbal, tribunele şi vestiarele vor fi funcţionale. „Lucrările la baza sportivă sunt realizate în proporţie de 60%, iar în prezent aşteptăm să primim o nouă tranşă de fonduri de la consiliul judeţean pentru a termina investiţia. Vestiarele sunt gata, sunt racordate la reţeaua de apă curentă şi la cea de electricitate, mobilierul şi gardul sunt şi ele realizate. Urmează să amenajăm terenul de sport şi să facem finisajele exterioare ale clădirii“, a mai spus edilul-şef al comunei. Acesta a adăugat că valoarea totală a investiţiei este de 600.000 de lei. Clădirea în care a funcţionat cândva căminul cultural este acum în paragină. În cel mult doi ani însă, imobilul va fi reparat şi modernizat. Potrivit proiectului, vor fi amenajate o sală de spectacole, o sală de lectură şi o bibliotecă. În câteva încăperi va funcţiona un mic muzeu al satului, în care vor fi expuse costume populare vechi, obiecte de artizanat, unelte agricole şi gospodăreşti folosite de cei care au locuit în zonă cu generaţii în urmă. Pentru ca toate acestea să fie realizate, va fi nevoie de 2.300.000 de lei, bani care sunt aşteptaţi de la consiliul judeţean. „Este o lucrare mare, astfel că va fi nevoie de timp pentru realizarea ei. În cazul în care vom primi la timp fondurile necesare, în maximum doi ani va fi totul gata“, a precizat primarul din Ipoteşti. Vestea realizării acestor investiţii în comună a stârnit bucurie în rândul localnicilor. „E bine că primarul s-a gândit să facă terenul cu tot ce trebuie, şi, dacă ne face şi căminul, e şi mai bine. La noi în comună sunt mulţi tineri şi copii şi ne pare bine că o să aibă aici tot ce îşi doresc. Avem primar gospodar. Ştie să atragă oamenii să rămână în sat“, a spus un localnic mulţumit de iniţiativa edililor locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS