10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii au rămas fără tichete-cadou

Profesorii au rămas fără tichete-cadou

Peste 2.000 de cadre didactice din Târgu Jiu nu vor mai primi tichetele-cadou, întrucât primăria a rămas fără bani, după ce a achitat facturile pentru gazele consumate de unităţile de învăţământ.

Primăria Târgu Jiu a luat decizia de a nu mai acorda tichete-cadou pentru peste 2.000 de cadre didactice care activează la unităţile de învăţământ din municipiu. Hotărârea i-a luat prin surprindere pe liderii Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) Gorj şi a generat un val de nemulţumiri în rândul profesorilor. Tichetele-cadou au fost acordate până în luna iunie, în două tranşe a câte 350 de lei. În acest an, un cadru didactic a beneficiat de tichete-cadou în valoare de 700 de lei. După cum au precizat surse din cadrul Primăriei Târgu Jiu, motivul pentru care nu se mai acordă şi restul tichetelor îl reprezintă lipsa resurselor financiare. Mai exact, pe lista de priorităţi a municipalităţii sunt alte cheltuieli.

Au dat banii pe gaze

Narcisa Căilean, directoarea economică a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că, deşi există o hotărâre a consiliului local, prin care a fost aprobată suma de patru milioane de lei pentru plata tichetelor-cadou, acest lucru nu mai poate fi realizat. Până în prezent, a fost cheltuită suma de 1,4 milioane de lei, însă diferenţa de 2,6 milioane de lei nu mai este disponibilă pentru acest an. De vină este şi faptul că bugetul primăriei nu a fost realizat decât în proporţie de 48%: „Până la sfârşitul anului vom plăti datoriile la gaze. Dacă nu facem acest lucru, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu mai fie căldură. Deocamdată, bugetul local nu este realizat decât în proporţie de 48%. Cei de la DISTRIGAZ ne impun să plătim. Dacă nu achitam 1,2 milioane de lei, la 15 septembrie nu aveam gaze la cantine şi în internate. Am renunţat la plata tichetelor-cadou întrucât suntem în imposibilitatea de a le acorda“, a declarat Narcisa Căilean, directoarea economică a Primăriei Târgu Jiu.

Sindicaliştii merg la discuţii

Cadrele didactice speră ca liderii de sindicat să ajungă la o înţelegere cu şefii Primăriei Târgu Jiu, pentru a identifica o sursă de finanţare, mai ales că plata tichetelor-cadou a fost aprobată prin hotărâre de consiliu local: „Nu îmi vine să cred că se poate întâmpla acest lucru, când noi ne-am întâlnit şi am semnat o înţelegere. Există, în plus, aprobarea consiliului local. Dacă nu existau bani, de ce au mai aprobat prima dată? Sau de ce nu a fost aprobată doar suma pe care se putea miza în mod cert? Oamenii sunt nemulţumiţi. Vom discuta din nou cu primarul şi cu cei responsabili“, a precizat Vasile Mija, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU