13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPădure în flăcări

Pădure în flăcări

Zece hectare de pădure şi două hectare dintr-o livadă de pomi fructiferi din Mehedinţi au fost mistuite duminică noapte de un puternic incendiu.
La limita dintre municipiul Drobeta Turnu Severin şi localitatea Brezniţa de Ocol, primarul comunei a observat că s-a aprins pădurea.
„Eram prin zonă când am văzut flăcări şi fum dens dinspre pădure. Am anunţat imediat poliţia şi împreună cu ei şi cu câţiva voluntari din sat am mers să vedem ce se întâmplă. Când am ajuns acolo am văzut că pădurea era cuprinsă de flăcări şi am chemat pompierii“, a spus primarul comunei Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici.
„A fost dificil pentru că nu am putut ajunge cu autospecialele până la locul incendiului, din cauza drumului accidentat, şi am rămas blocaţi. Am intervenit cu mături, sape şi furci pentru că altfel nu am avut cum“, a spus Adrian Mitică, plutonier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“.
Pagubele materiale nu au fost deocamdată estimate. Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla motivul izbucnirii incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS