14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVeteranii de război pescuiesc gratis

Veteranii de război pescuiesc gratis

Persoanele cu handicap grav, veteranii de război şi pensionarii vor primi gratis permise de pescuit recreativ sau sportiv, în baza unei hotărâri adoptate ieri de guvernul Tăriceanu. De asemenea, elevii, studenţii şi persoanele cu handicap uşor şi mediu vor plăti o taxă anuală de numai zece lei, de la 1 ianuarie 2009, pentru a putea pescui. Pentru celelalte persoane, taxa de eliberare a permisului de pescuit recreativ sau sportiv va fi de 30 de lei, stabileşte repectiva hotărâre de guvern.
Pentru emiterea autorizaţiei de pescuit comercial, cu caracter temporar, cuantumul taxei va fi de 200 de lei pentru o cantitate de peşte de până la zece tone, de 300 de lei pentru cantităţi cuprinse între zece şi 50 de tone,  şi de 500 de lei pentru cantităţi peste 50 de tone.
Taxa pentru autorizaţia de pescuit în scop ştiinţific va fi de 150 de lei, iar reproducătorii de sturioni vor plăti taxe cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru fiecare kilogram de icre extrase pentru producerea de puiet.
Sumele percepute de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin emiterea permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit se varsă la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU