11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficul din Târgu Jiu va fi fluidizat

Traficul din Târgu Jiu va fi fluidizat

600 de noi semne de circulaţie vor fi montate pe străzile din Târgu Jiu începând de săptămâna viitoare. Acţiunea este cuprinsă în studiul de trafic care a fost elaborat recent de o firmă specializată din Bucureşti. Autorităţile se aşteaptă ca şoferii să fie descumpăniţi, motiv pentru care se va desfăşura o campanie de informare înainte de montarea noilor semne de circulaţie. Cele mai importante modificări vizează introducerea unor noi sensuri de mers pe o serie de străzi foarte circulate: Popa Şapcă, Geneva şi cea din faţa Spitalului Judeţean „Tudor Vladimirescu“.

Şi pe străzile din jurul Pieţei Mici, care sunt deosebit de aglomerate, se vor introduce noi sensuri de mers.

„Şoferii vor avea nevoie de o perioadă de acomodare cu noile semne de circulaţie. De aceea, va avea loc o campanie de informare. Montarea noilor semne este prevăzută în studiul de trafic şi menirea lor este fluidizarea traficului. Prin reaşezarea noilor sensuri de circulaţie ca străzi cu sens unic se vor obţine noi locuri de parcare în lungimea străzilor“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

 

Sensuri giratorii în opt intersecţii

 

Studiul de trafic are trei etape. Prima a început să fie pusă în practică din acest an, prin introducerea unor noi semne de circulaţie şi realizarea a opt sensuri giratorii în intersecţiile aglomerate. Până acum au fost date în folosinţă două sensuri giratorii, unul la intrarea în oraş dinspre Horezu – Râmnicu Vâlcea, la intersecţia dintre străzile Calea Bucureşti şi Tudor Vladmirescu, şi al doilea sens giratoriu este la intersecţia dintre străzile 23 August şi 9 Mai. Potrivit lui Marius Ionescu, în perioada următoarea va începe construcţia unui nou sens giratoriu la intersecţia de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ şi Casa Tineretului. Vor mai fi amenajate sensuri giratorii la intersecţiile din Piaţa Centrală, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, la Casa de Cultură şi lângă sediile Primăriei Târgu Jiu şi Poliţiei Judeţene.

 

Pasaje subterane şi supraterane

 

A doua etapă a studiului de trafic constă în realizarea de pasaje subterane şi supraterane. Autorităţile intenţionează să amenajeze patru astfel de pasaje în zonele: Piaţa Centrală, str. Tudor Vladimirescu, la bariera de la calea ferată, zona Calea Eroilor şi pe strada Ana Ipătescu, tot la trecerea de cale ferată. Pentru aceste lucrări, Primăria Târgu Jiu va organiza în acest an licitaţii pentru proiectarea pasajelor, pentru care va încerca să obţină fonduri europene prin diverse programe.

Ultima etapă a studiului de trafic prevede elaborarea documentaţiei pentru realizarea unor drumuri de rocadă, care să preia traficul ce tranzitează Târgu Jiu. Toate aceste măsuri de fluidizarea a traficului şi de modernizarea a circulaţiei sunt proiectate să fie realizate până în anul 2014.

Încep lucrările la drumul de centură

În această toamnă vor începe lucrările de modernizare a drumului de centură, care face legătura dintre drumul spre Craiova şi cel înspre Petroşani. Lucrarea costă aproximativ 24 de milioane de euro şi fondurile sunt puse la dispoziţie printr-un program de finanţare al Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS