10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReticenţă la declaraţiile de venituri on line

Reticenţă la declaraţiile de venituri on line

Firmele din Olt manifestă reţinere în a-şi depune declaraţiile de venituri on line. Reprezentanţii lor preferă să facă drumul la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), unde sunt nevoiţi să stea la coadă pentru a se achita de această obligaţie. Din cei 15.000 de contribuabili înregistraţi în prezent la DGFP, doar 18 au adoptat sistemul on line de transmitere a datelor, potrivit informaţiilor furnizate de Elena Gherghină, directoarea executivă a instituţiei.

Reprezentanţii fiscului nu înţeleg reticenţa manifestată de societăţile din judeţ faţă de această facilitate. „Suntem unul dintre cele opt judeţe din ţară care beneficiază de acest sistem. Din păcate, puţini contribuabili îl folosesc, performanţa obţinută de DGFP din acest punct de vedere nefiind una care să ne onoreze“, a spus Gherghină.

Sistemul de depunere a declaraţiilor de venit on line a fost implementat în Olt încă din luna octombrie a anului trecut. În decembrie 2007, existau 17 firme care îl foloseau. Acum, la aproape un an de la implementare, doar 18 contribuabili îşi depun prin internet declaraţiile. Avantajul noului sistem este în primul rând că îi scuteşte pe contribuabili de drumul până la DGFP şi de statul la cozi uneori interminabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS