16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLumină în cazul crimei din Corabia

Lumină în cazul crimei din Corabia

Expertiza realizată la Institutul de Medicină Legală (IML) „Mina Minovici“ din Bucureşti a confirmat ceea ce anchetatorii susţineau încă de când l-au arestat pe cel de-al doilea suspect. Pe bermudele şi lenjeria intimă ale lui Florin Boca a fost găsit profilul genetic al lui Emil Ionuţ Ciobanu. „Astăzi (ieri – n.r.) am primit rezultatele preliminare ale expertizei genetice dipuse la două dintre obiectele vestimentare pe care Boca le-a purtat în noaptea crimei. Rezultatul arată clar că pe ele se află profilul genetic al victimei, astfel că nu mai există nici un dubiu cu privire la vinovăţia tânărului arestat. Mâine (azi – n.r.) vom merge la Corabia pentru a audia şi ultimii martori, iar în câteva zile îl vom trimite pe suspect în judecată“, a spus procurorul de caz, Eugen Iacobescu.

Acesta a adăugat că sunt aşteptate şi rezultatele analizelor genetice dispuse la mai multe obiecte ridicate de la locul faptei, de la victimă şi de la suspect. Au mai fost trimise la expertiză telefonul mobil al lui Emil, arma crimei, tricoul lui Boca, dar şi tricoul lui Leonard Asan, primul arestat şi acuzat că ar fi comis fapta.

Anchetatorii au declarat că, imediat după ce a comis crima, Florin Boca ar fi mers acasă şi s-ar fi dezbrăcat de hainele pe care le-a purtat şi care erau pătate de sângele victimei. Dimineaţa, a trimis un membru al familiei să cumpere detergent de cea mai bună calitate, în încercarea de a şterge urmele. Potrivit anchetatorilor, Florin Boca l-ar fi urmărit pe Emil toată seara, la discotecă, întrucât i-a văzut lanţul gros din aur, telefonul scump şi hainele de firmă. De asemenea, el a dezvăluit că în noaptea de 28 spre 29 iunie, când s-a produs tragedia, Boca a fost auzit spunând că este în stare să îi ia gâtul cuiva, numai să facă rost de bani. Surse din cadrul anchetei au precizat că suspectul avea datorii financiare substanţiale acumulate în urma eşecurilor repetate la jocuri de noroc.

 

Anchetă grea

 

Ancheta în acest caz a început greşit, prin arestarea altui tânăr de etnie romă, Leonard Asan, de 19 ani, din Corabia, care timp de aproape trei săptămâni a fost singurul suspect. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au declarat atunci că Leonard şi-a recunoscut iniţial fapta, povestind că l-a ucis singur pe Emil Ionuţ Ciobanu. Lucrurile au luat apoi altă turnură, un nou suspect, Florin Boca, fiind reţinut de oamenii legii. Declaraţia pe care suspectul a dat-o anchetatorilor i-a făcut însă pe părinţii victimei să spună, din start, că nu el le-a omorât copilul. Boca şi-a recunoscut cu seninătate fapta şi le-a povestit anchetatorilor că l-a ucis pe băiat pentru că acesta îl bătuse. Potrivit procurorului Iacobescu, suspectul îşi menţine şi în prezent declaraţia iniţială, potrivit căreia el este criminalul. Mai mult decât atât, de curând le-a trimis din arest părinţilor săi o scrisoare în care le spune că va petrece mulţi ani după gratii. Îi roagă să îi mai aducă din când în când alimente şi alte produse necesare pentru a duce un trai mai bun după gratii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII