17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJumătate din cozonacii de sărbători, sponsorizaţi de Europa

Jumătate din cozonacii de sărbători, sponsorizaţi de Europa

De câteva zile, la Calafat au început să se adune ajutoarele pentru săracii Doljului, sponsorizate de Uniunea Europeană. Distribuirea către persoanele cu venituri reduse se va face în cel mult două săptămâni.

Programul naţional de ajutorare a persoanelor cu venituri reduse, sponsorizat cu 24 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, a început să se deruleze. De el vor beneficia în judeţul Dolj 61.127 de persoane, dintre care 42.224 sunt pensionari CAP, 17.938 – beneficiari ai venitului minim garantat, 905 – persoane care trăiesc în centre rezidenţiale şi 60 de abonaţi la cantinele sociale. Ajutorul sponsorizat de Uniune constă în făină şi zahăr, produse care se strâng în depozite din Calafat.

De sărbători, săracii vor putea bea ceai îndulcit

Ţinând cont de mersul lucrurilor, se pare că nevoiaşii judeţului vor primi făina şi zahărul până la sărbătorile de iarnă. „Ieri, în depozit au sosit 40 de tone de făină de la Rompan, iar până la sfârşitul lunii trebuie să mai vină 440 de tone. Până la sfârşitul anului, pentru Dolj vor veni 1.634 de tone de făină, ceea ce reprezintă întreaga cantitate aprobată pentru distribuire. Zahărul va fi adus începând cu luna octombrie şi vor fi în total 400,66 tone. Intenţia comisiei care gestionează derularea acestui program este de a distribui simultan zahărul şi făina, pentru ca primăriile să nu facă două drumuri până la depozit. Oricum, fiecare primar va trebui să se descurce cu transportul, iar preluarea produselor se va face conform unui grafic pe care-l vom face public“, a spus suprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea. La începutul săptămânii, transportatorului care aduce făina în depozitul de la Calafat i s-a refuzat recepţia unei maşini de făină pentru că, în loc să fie adusă ambalată în pungi de 1 kg, a ajuns mai mult vrac din cauza deteriorării ambalajului. După ce se va distribui şi zahărul promis şi contractat din Ungaria, săracii Doljului vor avea asiguraţi jumătate din cozonacii pentru sărbătorile de iarnă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII