Arteziene tratate

Autori


Fântânile arteziene din Craiova sunt tratate cu soluţii împotriva vegetaţiei acvatice, precum piscinele „de rasă“.

 

Toate noile arteziene, cu excepţia muzicalei din Piaţa „Mihai Viteazul“, au fost preluate pentru întreţinere de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Pentru ca bazinele acestora să nu mai fie invadate de vegetaţie acvatică, aşa cum s-a întâmplat până acum, regia a decis să utilizeze soluţii contra algelor, de genul celor omologate în scopul întreţinerii piscinelor. Şi fiindcă nu au mai lucrat cu astfel de substanţe în mediu public, deşi acestea sunt avizate şi recomandate, bazinele sunt păzite în perioada dizolvării, iar apa circulă încontinuu, administratorii preferă să ţină populaţia, mai ales pe copii, departe de apa artezienelor. „Vom aplica nişte plăcuţe de avertizare la toate fântânile în care introducem astfel de substanţe, cu toate că nu prezintă pericol şi sunt certificate. E mai bine ca oamenii să ştie de existenţa lor, fiindcă poate unii preferă să nu-şi mai ude mâinile şi faţa în apa din bazine. E dreptul lor atunci să ştie ce conţine apa. Şi mă refer în special la copii, fiindcă am surprins ieri persoane care-şi udau bebeluşii pe faţă cu acea apă“, a spus directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre.

Craiovenii nu par însă speriaţi de substanţele de curăţare dizolvate în bazinele ţâşnitoarelor, unii declarând că aşa poate că apa e chiar mai curată decât cea din reţeaua de alimentare. „Dacă aceste substanţe se folosesc la piscine, nu văd de ce ar fi vreo problemă. Bine, nu trebuie să se spele nimeni în aceste fântâni, dar înţeleg că nu e periculos pentru aceia care totuşi o fac“, a spus Ioana Anghel, din Craioviţa. „Păi, dacă sunt împotriva algelor şi a altor ierburi, atunci înseamnă că o să avem apă cristalină în fântânile arteziene, nu ca aia de la robinet. Şi-atunci n-o să păţească nimeni nimic, că doar cu aia de la robinet ne spălăm zilnic“, a spus şi Mihai Spogeac, din Craioviţa.


Atenţie la etichetă!

 

Substanţa utilizată de RAADPFL, algicid, este cea mai cunoscută în tratamentul apei din piscine contra algelor. Potrivit site-urilor de specialitate, vine tare din urmă oxigenul activ, mai puternic însă şi nerecomandat pentru utilizare permanentă. Agicidul conţine polimer cationic şi organofosforat şi se utilizează săptămânal în volum de 0,2 litri la 50 de metri cubi de apă. Nediluat, el prezintă următoarele caracteristici: periculos în caz de ingerare, iritant pentru ochi şi piele, foarte toxic pentru organismele acvatice. Este însoţit de următoarele recomandări: A nu se lăsa la îndemâna copiilor!; În caz de contact cu ochii şi pielea, spălaţi imediat cu apă, apoi consultaţi medicul!; În caz de ingerare, consultaţi imediat medicul, arătând ambalajul sau eticheta!Comenteaza acum

7 Comentarii

 1. gogo said:

  hai bai saracilor , sariti cu gura , huduiti, “huooo, ce ne trebuia noua fantani, huooo”

 2. liviuta said:

  RAADPFL este una dintre cele mai proaste regii ale primariei Craiova, conducere, administratie, contracte…tot. Regia este un dezastru, poate asa se va alege praful de fantanile alea, intre care unele nu-si au rostul. In locul fantanilor de pe Unirii erau mai bine venite niste oaze de verdeata: flori, iarba pomi.Acum va veni anotimpul rece si vor ramane niste bazine goale hidoase. Macar vor disparea asa zisele terase, care nu stiu cat de aspectuoase sunt, dar am privit in spate cum prepara “fatucile ale” cafele si altele si mai bine lipsa. Si sper ca Gds sa nu se mai alieze si anul asta cu municipalitatea si sa fac patinoar in fata CJ. In care alt mare oras european s-a mai vazut asa ceva?

 3. Lucian said:

  Dar nimeni nu observa ca fantana din centru deja nu mai functioneaza cum trebuie ???? Ati vazut algele…dar faptul ca fantana din centru deja da semne de oboseala nu ati vazut…jeturi care bat aiurea sau care nu mai bat deloc. Nu trebuia sa fie in garantie si cineva sao repare ?? La cat de mult a costat ar fi normal sa aiba garantie cativa ani buni….

 4. de la mine said:

  de preferabil are fi sa nu mai comentati aspectul acelor fantani, care, de bine, de rau au schimbat aspectu centrului Craiovei. eu am plecat din tara cand eram copil si imi amintesc de piata prefecturii asa cum era o data, cu statiua lui Mihai Viteazul si cam atat. revenind dupa mai bine de 7 ani, am ramas consternat de spectacolul de lumina si sunet. lumea se strange ca la sepcacol in fiecare seara, iar daca acele terasa va derajeaza atat de mult, este probabil ca nu va permiteti un suc sau o cafea… refulati in fata unui monitor PC, pacat ca nu apreciati ce vi se ofera voua si familiilor voastre…

 5. Lucian said:

  Scuze …dar dumneata nu faci diferenta intre critica si observatie… Mie imi plac la nebunie fantanile. Observa si dumneata seara cand ai ocazia … Nu e greu, hai ca poti ! Imi permit destul de multe sucuri din salariul meu si te asigur ca platesc un impozit care depaseste salariul pe care il iau multi.

 6. cetăţeanul turmentat said:

  Asta e ştire? Că se aplică procedurile recomandate pentru sistemele de fântâni arteziene? Sau ridicaţi mingea la fileu pentru cei care au pierdut alegerile pe mâna lor cu care arătau fântâna din centru? Solomoane, esti dat în mă-ta, ai făcut pentru Craiova ce alţii n-au fost în stare nici pe vremea lu’ împuşcatu’!

Alte stiri

18 ianuarie 2019

Mehedinţi: La volan sub influența unor substanțe psihoactive

Polițiștii Biroului Rutier din Drobeta Turnu Severin au depistat, ieri după amiază, un bărbat de 22 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe bdul T. Vladimirescu, iar în urma dialogului purtat cu polițiștii s-a constatat că tânărul ...

Sumarul ediției de joi, 4 septembrie 2008

Actualitate

» Mai mulţi inspectori pentru verificarea magistraţilor
» Furnizorii au venit cu sacul la Fordul lăudat
» Goana după apă
» Opiniile politicienilor cu privire la respingerea candidaturii Monicăi Şerbănescu pentru şefia DNA
» Cercetată de poliţişti pentru că a angajat un bărbat să-i omoare soţul
» Băsescu va fi primit, sâmbătă, de Suveranul Pontif, Papa Benedict XVI
» Secţia de procurori a CSM nu a avizat propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu la şefia DNA

Local

» Veteranii de război pescuiesc gratis
» Ucis în Afganistan, decorat la Craiova
» Lumină în cazul crimei din Corabia
» „Pentru cine mai trăiesc eu acum?“
» Controale la centrele de colectare a fierului vechi
» Încă o maşină incendiată
» Shopping în pungi de hârtie
» Traficul din Târgu Jiu va fi fluidizat
» În sprijinul celor fără adăpost

Dolj

» Jumătate din cozonacii de sărbători, sponsorizaţi de Europa

Gorj

» Scurte ştiri
» Donaţii la Muzeul Judeţean Gorj

Sport

» Liga a IV-a – Dolj
» Dueluri olteneşti în Cupa României
» Pandurii caută fundaş stânga
» Universitatea ţine la culorile Timişoarei
» Gîngioveanu are planuri mari
» Manchester City va avea un buget fabulos
» Marius Niculae, judecat în Scoţia
» Marica speră că Mutu va fi aplaudat
» România, locul 13 în clasamentul FIFA
» Voleibaliştii s-au întors din cantonament
» Medalii europene pentru CSU Craiova
» Toacsen se plânge că are jucători limitaţi valoric
» SCM îşi prezintă lotul de handbaliste
» Elena Bogdan a învins-o pe Sandra Roma
» Adrian Marcu spune lucruri trăsnite

Bani & Afaceri

» Taxa de poluare ar putea fi restituită integral
» Locuinţele ieftine, cele mai vândute
» Petrom ieftineşte motorina
» Preţuri mici la Contex 2008
» Agricultorii, în stradă

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Scările vă menţin în formă
» Cum să îngrijim zona din jurul ochilor
» Fereşte-te de radar!
» Craiova: Se întrerupe circulaţia tramvaielor până pe 15 septembrie
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia

Opinii

» Sclavi pe plantaţia lui Mititelu
» Băsescu şi mănuşile de catifea

Top