9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMavrichie, în lacrimi la recurs

Mavrichie, în lacrimi la recurs


Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins ieri recursul formulat de apărătorii lui Mavrichie împotriva măsurii arestării preventive, chiar dacă acesta a mărturisit plângând că regretă că l-a împuşcat pe Caiac.

Cătălin Mavrichie, învinuit pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, va fi cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Aceasta a fost decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, care au judecat ieri, într-o şedinţă publică, recursul formulat de avocaţii lui Mavrichie împotriva măsurii arestării preventive dispuse de Tribunalul Dolj.

Reamintim că el a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procuror vineri, în timp ce acesta se afla încă internat în Spitalul de Urgenţă Craiova. Anchetatorii au precizat că măsura a fost luată pentru că, în urma probelor administrate, s-a stabilit că Mavrichie este cel care, marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30, l-a împuşcat pe Caiac în urma unor discuţii contradictorii, acesta din urmă decedând două ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă Craiova. În aceeaşi zi, anchetatorii l-au prezentat pe învinuit în faţa judecătorilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, aceasta fiind admisă.

 

Recurs respins

 

Mavrichie a fost externat ieri-dimineaţă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar în jurul orei 9.00 a fost dus, sub paza mascaţilor, la Curtea de Apel, pentru judecarea recursului înaintat de apărătorii săi împotriva mandatului de arestare emis de Tribunalul Dolj.

După aproximativ o oră, Cătălin Mavrichie, care era îmbrăcat în negru şi cu rănile la vedere, nepansate, a intrat flancat de doi mascaţi în sala de şedinţe. Întrebat de judecător dacă îşi menţine declaraţiile date anterior, acesta a răspuns afirmativ şi a izbucnit în lacrimi când a mărturisit că regretă fapta comisă. Unul dintre avocaţii lui Mavrichie le-a cerut magistraţilor să admită recursul şi să caseze încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj prin care clientul său a fost arestat preventiv, motivând că a fost provocat şi a reacţionat în legitimă apărare atunci când a folosit pistolul cu care l-a împuşcat pe Caiac. De partea cealaltă, procurorul a susţinut în faţa judecătorilor că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca învinuitul să fie arestat preventiv, iar motivul că fapta ar fi fost comisă în legitimă apărare nu se susţine şi ţine mai mult de fond decât de recurs.

După deliberare, magistraţii din completul care a judecat recursul au decis să îl respingă, iar Mavrichie să fie arestat preventiv.

 

Mărturia unei crime

 

După ce avocatul şi procurorul şi-au expus argumentele pentru şi împotriva respingerii recursului, judecătorii i-au acordat cuvântul lui Mavrichie. Acesta a izbucnit în plâns şi încercat să-i convingă pe magistraţi că totul a fost un accident, că a tras cu pistolul de frică, pentru că Pârvu voia să îl omoare. „Caiac mi-a luat banii cu cărţi măsluite. L-am sunat să mă socotesc cu el şi a zis că-l trimite pe Chinezu la mine, dar eu am vrut să mă conving singur că e aşa şi m-am dus spre locuinţa lui. Pe alee m-am întâlnit cu Chinezu şi cu fratele lui. Cred că l-au sunat pe Caiac, care a coborât pregătit, cu sabia şi cu câinele“, a declarat Mavrichie în faţa judecătorilor.

Conform acestuia, soţia sa a venit după el şi l-a implorat pe Caiac în genunchi să îl lase în pace pentru că este beat. „Ea era în genunchi şi Caiac se făcea cu sabia spre mine. Atunci am tras un foc în sus, ca să îi sperii, şi am fugit la maşină. Acolo m-au ajuns şi Caiac a dat cu sabia. Dacă nu puneam mâna îmi lua gâtul. De frică am tras iar cu pistolul, nu ştiu unde“, a mai spus Mavrichie.

În încheiere, el i-a rugat pe judecători să ia în considerare faptul că nu a mai comis fapte violente şi că totul a fost un accident. „Recunosc că am avut două pistoale, dar nu m-am dus la el să îl omor. Sunt criminal, cum spune lumea, dar nu am făcut-o cu intenţie, am tras de frică“, a spus în apărarea sa Mavrichie.

Lună de miere în arest

Cătălin Mavrichie a susţinut în faţa judecătorilor Curţii de Apel Craiova că acei 50.000 de euro pe care i-a câştigat Caiac la pocher sunt darul de la nunta sa, care a avut loc cu o săptămână înainte de altercaţia în urma căreia Mihai Pârvu şi-a pierdut viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII