10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal16 persoane reţinute în scandalul de la Brezoi

16 persoane reţinute în scandalul de la Brezoi

Scandalul de duminică din localitatea vâlceană Brezoi, când mai mulţi tineri s-au revolvat împotriva unor persoane din Mehedinţi care locuiesc de mai mult timp în oraş, fără forme legale, a luat amploare. După ce poliţiştii i-au condus pe mehedinţeni până la ieşirea din localitate, cerându-le să se întoarcă în oraşul lor, aceştia au revenit în noaptea de 1 spre 2 septembrie. La ora 2.45, Poliţia din Brezoi a fost sesizată de administratorul unei firmei că mai mulţi tineri au pătruns în incinta barului societăţii, situat pe DN 7, provocând scandal şi ameninţând personalul de serviciu. De asemenea, tinerii sunt acuzaţi că ar fi spart şi o casă de bani din care au sustras suma de 1.000 de lei. „Avându-se în vedere faptul că, în urmă cu două zile, în oraşul Brezoi, au mai avut loc astfel de evenimente, au fost alertate efectivele din cadrul poliţiei, ale Serviciului Investigaţii Criminale, ale Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă şi Serviciului Poliţiei Rutiere, care au intervenit, reţinând 16 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că acestea s-au deplasat în oraşul Brezoi cu mai multe autoturisme, cu scopul de a se răzbuna pe localnicii cu care se aflau în conflict“, a declarat subinspectoarea Diana Smărăndoiu (foto), purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Scandalagiii, cercetaţi în 28 de dosare penale

În cursul anilor 2007-2008, pentru majoritatea persoanelor reţinute în operaţiunea de marţi după-amiază, au fost efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, ultraj contra bunelor moravuri, distrugere, ameninţare şi furt, în prezent aflându-se în lucru 28 de dosare penale.
Pentru faptele comise în noaptea de 1 spre 2 septembrie, poliţiştii vâlceni efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ameninţare, loviri şi alte violenţe, distrugere şi furt, urmând ca după definitivarea cercetărilor persoanele învinuite să fie prezentate Judecătoriei Brezoi, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU