Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Alimente expirate la Caracal şi Scorniceşti

Doi operatori economici din Olt au fost amendaţi de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) întrucât comercializau alimente expirate. Cele două magazine ofereau spre vânzare chips-uri, cereale şi băuturi răcoritoare cu termenul de valabilitate depăşit, punând în pericol sănătatea consumatorilor. Au fost retrase de pe piaţă produse în valoare de peste 1.900 de lei. Patronii celor două magazine au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

Controalele efectuate de reprezentanţii OJPC au scos la iveală şi alte nereguli. „A fost depistat un caz de nerespectare a temperaturii de păstrare impuse de producător la un operator economic din comuna Poboru. Amenda aplicată în acest caz a fost de 2.000 de lei. Alte deficienţe au fost etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nealimentare şi neafişarea preţurilor la aceste categorii de produse“, a spus Tania Trăistaru, consilier în cadrul OJPC. Controalele la comercianţii de alimente perisabile au început încă din luna iunie şi s-au încheiat la sfârşitul lunii august.

În perioada 18-22 august, au fost aplicate amenzi de 57.000 de lei la 61 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului. În aceeaşi perioadă, la OJPC s-au înregistrat 20 de reclamaţii venite din partea consumatorilor.

Simona VÂRBAN

 

Moped lovit de o maşină

OLT. Un minor a fost rănit în urma unei ciocniri între un moped şi un autoturism. Accidentul s-a produs în urmă cu câteva zile, pe raza comunei Morunglav, judeţul Olt. Poliţiştii au stabilit că incidentul a fost provocat de Dan Iana, de 28 de ani, din localitate. În timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, din cauza neatenţiei, acesta a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un moped, condus regulamentar de Marin Savu, de 38 de ani, tot din Morunglav.

Emil S., de 13 ani, din aceeaşi localitate, pasager pe moped, a fost rănit. Victima a fost transportată la Spitalul Balş. Potrivit poliţiştilor, ambii conducători erau sub influenţa alcoolului. Dan Iana a avut o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Marin Savu, de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dana MIHĂILĂ

 

Accidentat de un şofer băut

OLT. Matei Turcu, de 60 de ani, din Rusăneşti, care conducea duminică un autoturism Dacia, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu o căruţă, condusă regulamentar de Marin Neiduţ, de 52 de ani, din Rusăneşti.

Căruţaşul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul din Corabia. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul de la volan nu poseda permis de conducere şi avea o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

 

Promovabilitate mai mare după contestaţii

OLT. Candidaţii la a doua sesiune a bacalaureatului care au contestat rezultatele au avut câştig de cauză într-un număr destul de mare, promovabilitatea finală crescând cu mai mult de un punct. Aceasta a ajuns la aproape 77%, „un procent decent“, după cum apreciază inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Din 75 de contestaţii depuse, 22 au fost admise. Nici un elev nu a obţinut după contestaţie un rezultat mai mic decât cel iniţial.

13 dintre candidaţii care luaseră note sub 5,00 au obţinut rezultate de trecere.

Alina MITRAN

 

 

 

Exit mobile version