9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţii au furat whiskyul pesediştilor olteni

Hoţii au furat whiskyul pesediştilor olteni

Trei bărbaţi din Slatina au fost arestaţi de poliţie, iar un minor este cercetat în stare de libertate, după ce, în urmă cu o săptămână, au comis furturi din mai multe imobile, printre care se numără şi sediul PSD Olt, de unde au sustras două sticle de whisky. Nu este pentru prima oară când hoţii dau spargeri în centrul Slatinei şi în locaţiile unor partide politice. În afara sediului organizaţiei judeţene a PSD, Constantin Din, Florin Pârvu şi Iulian Epure, împreună cu minorul C.I., de 16 ani, din Osica de Sus, au mai „călcat“ două apartamente şi incinta unei socităţi comerciale, de unde au sustras mai multe sume de bani şi bijuterii din aur. Ei au fost reţinuţi zilele trecute de poliţie în baza unui mandat de arestare.

Poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul creat doar în proporţie de 50%. Vineri, cei trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Conform Claudiei Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, minorul este cercetat în stare de libertate.

Deşi în Slatina pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, a ordinii şi liniştii publice lucrează echipe de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari, nu o dată persoane certate cu legea au reuşit să pătrundă în imobile publice din centrul municipiului, de unde au sustras bunuri de mare valoare. Este şi cazul sediului Partidului Democrat Olt, unde îşi avea biroul senatorial Marin Bobeş, fost preşedinte al organizaţiei judeţene, prădat de hoţi în două rânduri. În luna ianuarie a anului 2007, persoane neidentificate au pătruns în imobil forţând un geam şi au sustras un laptop şi un calculator în valoare de 14.000 de lei şi care conţineau toată baza de date a organizaţiei politice. Patru luni mai târziu, hoţii au pătruns din nou în sediul PD Olt, folosind aceeaşi metodă. Şi de această dată a dispărut un calculator conţinând baze de date importante ale formaţiunii. Suspectul principal în cadrul anchetei demarate de poliţişti în al doilea caz a fost fratele şefei de cabinet a senatorului Bobeş, Florin Lungu, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII