14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoală şi grădiniţă, la standarde europene

Şcoală şi grădiniţă, la standarde europene

Copiii din comuna Ipoteşti – Olt vor învăţa în localuri dotate la standarde europene. Unităţile de învăţământ au fost renovate cu bani de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de la Consiliul Judeţean Olt.
La şcoala din Ipoteşti – Olt învaţă 175 de elevi, iar la grădiniţă merg 60 de preşcolari. Copiii de grădiniţă au învăţat până anul trecut într-o clădire veche. Imobilul în care funcţionează şcoala este şi el în reamenajare şi va fi complet modernizat până la începerea anului şcolar. „Avem copii mulţi şi trebuie să le oferim toate condiţiile pentru a veni cu drag la şcoală şi la grădiniţă“, a spus edilul-şef al localităţii.

Cabinet medical şi farmacie

În grădiniţă vor funcţiona trei grupe de preşcolari. Pentru fiecare a fost amenajată o sală spaţioasă, cu parchet, geamuri termopan şi mobilier nou. Fiecare grupă va avea toaletă proprie, cu apă curentă, caldă şi rece. Clădirea a fost dotată şi cu o centrală termică electrică. „În aceeaşi clădire vor funcţiona şi un cabinet medical şi o farmacie. Pentru cabinetul medical am amenajat două încăperi, pentru care a fost achiziţionat deja mobilierul. Pe terenul din faţa grădiniţei va fi amenajat un spaţiu modern de joacă“, a spus primarul Ion Căprau.
Pentru reconstrucţia grădiniţei a fost alocată suma de 1.200.000 de lei, jumătate de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi jumătate de la Consiliul Judeţean Olt. Lucrările de reamenajare au fost făcute în mai puţin de şase luni.
La clădirile în care va funcţiona şcoala generală lucrările de modernizare sunt în toi. Elevii se vor bucura de mobilier nou, săli zugrăvite, cu parchet şi geamuri termopan, precum şi de un laborator de informatică, dotat cu 18 calculatoare performante. „Fiecare dintre cele două corpuri de clădire avea două săli de clasă. Am mai făcut câte o sală de clasă şi un cabinet metodic al directorului. Zilele trecute, am primit mobilierul pentru toate sălile şi sper ca până la 15 septembrie să fie totul gata“, a mai spus edilulşef din Ipoteşti.
Lucrările la amenajarea unei baze sportive sunt în toi. Investiţia, în valoare de 600.000 de lei, este realizată în proporţie de 60%. Mobilierul pentru vestiarele sportivilor, gardul, amenajarea reţelei de apă curentă şi electricitate sunt gata. Urmează amenajarea terenului şi realizarea faţadei clădirii ce va adăposti vestiarele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS