12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoarte misterioasă

Moarte misterioasă

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin şi-a găsit sfârşitul în circumstanţe suspecte în noaptea de miercuri spre joi. Deşi urmele de violenţă indică faptul că a fost ucis în mijlocul străzii, poliţiştii susţin că a fost doar un accident de circulaţie.

Mai mulţi bărbaţi şi o femeie s-au luat la bătaie într-un bar din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, în noaptea de miercuri spre joi. Aceştia au continuat să-şi regleze conturile pe stradă. Totul s-a terminat cu decesul unui bărbat de 30 de ani şi cu transportarea altor două victime la spital.

 

Nimeni nu a intervenit

 

Deşi scandalul a avut loc la 200 de metri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, la poarta consilierului prezidenţial Mihai Stănişoară, nimeni nu a intervenit. Potrivit martorilor, scandalul a început cu o dispută între doi bărbaţi. Scandalul a continuat pe stradă, până ce un bărbat de 30 de ani a fost izbit cu un obiect chiar în cap şi în spate, după care a fost lovit mortal de o maşină. Imediat după producerea „accidentului“, la postul de poliţie s-a prezentat un tânăr de 21 de ani, care a spus că o persoană i-a sărit în faţă şi, neputând să o evite, a lovit-o în plin.

 

Martorii au declarat altceva

 

„Înainte să vină poliţia şi ambulanţa, am auzit ţipete şi am ieşit pe terasă să vedem ce se întâmplă. Am observat trei persoane: doi bărbaţi şi o femeie care ţipa, plângea şi spunea că l-au omorât. Pe jos zăcea un bărbat, cu capul despicat. Imediat a venit poliţia şi ambulanţa, dar nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva“, a povestit o femeie care locuieşte în apropiere de locul crimei.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de la poliţia rutieră, care au început să ancheteze accidentul de circulaţie, deşi la cinci metri de cadavrul bărbatului de 30 de ani, martorii au găsit aruncate sub buruieni o bâtă de base-ball şi un baston din cauciuc.

 

Poliţia nu a izolat locul

 

Mai multe măturătoare „au curăţat“ toate probele, din capătul străzii de unde a început bătaia şi până lângă cadavru, fără ca poliţiştii să le oprească. Martorii au fost cei care i-au atenţionat pe poliţişti că angajatele primăriei au pus în tomberoane papucii unuia dintre bătăuşi şi o pereche de ochelari.

 

Verdictul poliţiei – accident de circulaţie

 

În cele din urmă, la faţa locului a sosit şi o echipă de la crimă organizată, care, după ce au izolat zona, au făcut fotografii şi au adunat câteva „probe“, au predat trupul neînsufleţit al bărbatului medicinei legale, pentru efectuarea necropsiei.

Poliţiştia nu a dorit să facă nici o declaraţie. Dar, la nici 24 de ore de la eveniment, poliţia a făcut publice rezultatele cercetărilor. „A fost un accident de circulaţie. În noaptea de 27spre 28.08.2008, ora 00.55, ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi a fost sesizat cu privire la faptul că pe strada Aurelian din Drobeta Turnu Severin s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu decesul unei persoane. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că în aceeaşi noapte, în jurul orei 00.10, la un bar din municipiu a avut loc un conflict spontan între mai mulţi consumatori, fără ca aceştia să se cunoască.

În altercaţie, M. Sorin, de 41 de ani, şi C. Cristian, de 21 de ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, au suferit vătămări corporale. După stingerea conflictului, C. Cristian, împreună cu fratele său, C. Constantin, de 30 de ani, se deplasau pe partea carosabilă către domiciliu, moment în care bărbatul de 30 de ani a fost acroşat cu partea lateral-dreapta a unui autoturism Opel, condus de M. Alin, de 20 de ani, fiul lui M. Sorin. În urma impactului violent, pietonul a decedat. Imediat după producerea accidentului, conducătorul auto s-a prezentat la sediul poliţiei, anunţând evenimentul. Din primele verificări, rezultă că evenimentele produse în cursul nopţii nu reprezintă reglări de conturi între persoane din lumea interlopă locală. În prezent, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs evenimentele, urmând ca la finalizare să se propună măsurile legale“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Fără să poată răspunde însă de ce s-au găsit bâte de base-ball aproape de locul accidentului, de nu au fost urme de frânare pe asfalt, de ce au mai fost înregistrate alte două victime şi dacă a fost întâmplare că fiul unuia dintre bătăuşi l-a accidentat pe cel care i-a bătut tatăl.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS