10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA muncit 44 de ore zilnic

A muncit 44 de ore zilnic

Şefa Serviciului de contencios administrativ din cadrul Prefecturii Gorj, Janina Călinescu, a fost dată pe mâna pocurorilor de conducerea instituţiei, după ce s-a constatat că aceasta făcea parte din şase comisii tehnice pentru organizarea alegerilor locale. Aceasta este, în prezent, în concediu medical.

 

Semna condica la şase comisii

 

Potrivit prefectului de Gorj, Victor Banţa, Janina Călinescu a semnat condica, la cele şase comisii, pentru minimum şase ore pe zi pentru fiecare organism, de unde rezultă un timp de lucru efectiv de 36 de ore, la care se adăugă cele opt ore pe care le presta în cadrul Prefecturii Gorj.

Şefa Serviciului contencios administrativ ajunsese la performanţa de a lucra 44 de ore pe zi. Reprezentanţii prefecturii susţin că, la una sau două comisii, a lucrat voluntar, dar de la restul a primit 50 de lei pe zi de la fiecare, în condiţiile în care comisia şi-a desfăşurat activitatea aproximativ trei luni. Prefectul a spus că femeia a şantajat secretarii de primării pentru a fi numită în comisiile respective: „S-a dat singură afară. După alegeri, am dispus să-mi dea date despre alegeri şi în special despre comisiile tehnice. Mai mulţi secretari s-au plâns că au fost şantajaţi de Janina Călinescu pentru a o include în comisiile tehnice. Am demarat cercetarea administrativă şi am înaintat documentele la Parchet“.

Cazul este în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care ar putea să-şi decline competenţa.

 

Unii primari au tolerat astfel de practici

 

Valeriu Gogelescu, secretarul prefectului de Gorj, a precizat că printre localităţile din ale căror comisii tehnice a făcut parte Janina Călinescu se numără: Alimpeşti, Padeş, Târgu Cărbuneşti şi Urdari.

Prefectul Banţa a spus că unii primari au tolerat astfel de practici: „Grav este faptul că sunt primari care au tolerat aceste demersuri. Eu nu am putut însă să accept aşa ceva (…) Am solicitat şi la Casa de Sănătate şi la Autoritatea de Sănătate Publică lămuriri cu privire la acest concediu medical“.

 

Mai sunt şi alţii

 

Potrivit acestuia, au mai existat şi alţi angajaţi ai prefecturii, care au făcut parte din comisii tehnice, dar şefa Serviciului de contencios a făcut parte din cele mai multe.

În prezent, s-a făcut o nouă organigramă la nivelul Prefecturii Gorj, iar serviciul condus de Janina Călinescu a fost desfiinţat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU