22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal16 pe loc, la admiterea în magistratură

16 pe loc, la admiterea în magistratură

Peste 2.600 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ocuparea celor 160 de locuri de auditori de justiţie, informează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 60 de posturi sunt alocate pentru funcţia de judecător, iar 100, pentru cea de procuror. Există cinci locuri vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul CSM.

La concurs se poate înscrie orice persoană care are cetăţenie română şi domiciliul în România, este licenţiată în Drept, nu are antecedente penale sau cazier fiscal, cunoaşte limba română şi este aptă medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei.

Concursul va avea trei etape. Pe 31 august are loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, cu 100 de întrebări, câte 25 pentru următoarele materii: Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal. Pe 11 septembrie va avea loc testul de verificare a raţionamentului logic, constând în rezolvarea unui test grilă cu 100 de întrebări.

În perioada 12-21 septembrie 2008, se va susţine un interviu constând în chestionarea orală a candidaţilor cu scopul de a identifica aptitudinile, motivaţiile şi elementele de etică specifice profesiei de magistrat. Pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota şapte.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII