24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFord îşi aliniază furnizorii la Craiova

Ford îşi aliniază furnizorii la Craiova

40 de furnizori de componente pentru Ford, plus câteva firme româneşti, potenţiale partenere, vor face un tur al fabricii din Craiova, unde le vor fi prezentate planurile companiei.

 

Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi la Craiova cei mai importanţi furnizori ai Ford Motor Company pentru toate fabricile din Europa, implicit şi pentru cea de la Craiova, se arată într-un comunicat de presă transmis GdS. Oficialii companiei anunţă că la vizita din Craiova vor participa şi câteva firme româneşti, care nu au, deocamdată, contracte în derulare cu Ford. Lista celor 40 de furnizori străini este „confidenţială“, spun consultanţii pentru Ford, de la McGuireWoods. Intenţia americanilor este de a-şi familiariza furnizorii cu uzina din Bănie şi de a le prezenta planurile de modernizare a fabricii, se mai arată în comunicat. Ford anunţă că la întâlnirea de la Craiova, de pe 3 septembrie, va participa şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

 

Vor să-i atragă în România

 

Conducerea Ford susţine că face demersuri pe lângă furnizorii proprii care deservesc fabricile companiei din Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania, Rusia şi Turcia să-şi deschidă unităţi de producţie în România. De altfel, cei 40 de furnizori ai Ford vor fi informaţi despre oportunităţile de afaceri de la nivel local, susţin reprezentanţii companiei americane. Preşedintele Ford Europa, John Fleming, a precizat că „Ford îşi onorează angajamentele pe care ni le-am asumat în timpul procesului de privatizare, când am spus că vom încuraja furnizorii noştri în a deschide centre de operaţiuni în România“. Cu toate acestea, la o jumătate de an de la transferul de proprietate a acţiunilor fostei companii Daewoo de la stat către Ford nici un investitor străin – furnizor cert sau potenţial pentru fabrica de autoturisme – nu a anunţat public dacă şi-a stabilit centre de operaţiuni în zona Olteniei sau în România.

Continental, posibil partener pentru Ford

Reprezentanţii Ford au dat publicităţii un singur nume de posibil furnizor, care lucrează şi cu fabrica Renault din România. Este vorba despre compania germană Continental Automotive Products SRL, care are obiect de activitate, potrivit CAEN, producerea de anvelope şi care deţine o fabrică în judeţul Timiş. Potrivit Ministerului Economiei şi Finanţelor, pe anul 2007, producătorul german de anvelope a avut o cifră de afaceri (numai la fabrica din Timişoara) de 902 milioane de lei, adică peste 254 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII