15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTopiţi de căldură

Topiţi de căldură

Locuitorii judeţului Olt au avut de suportat, timp de trei zile, temperaturi de peste 37 de grade Celsius la umbră. Ştrandurile, bălţile şi râurile au fost asaltate de mii de oameni, care au vrut să scape de arşiţă.

Parcurile sau locurile umbrite au fost la mare căutare printre cei care s-au încumetat să iasă din casă în zilele toride.
La sate, oamenii au suportat cu greu căldura. Unii dintre ei au fost nevoiţi să stea pe câmp, la cules de porumb. „Murim de cald. Curg apele pe noi, dar mai stăm măcar o oră, că altfel nu mai terminăm nici într-o săptămână“, a spus vineri o localnică din comuna Milcov, aflată la cules de porumb. Sâmbătă, soarele a încins şi mai rău judeţul. Dimineaţa, oamenii au luat cu asalt pieţele şi magazinele, cu gândul să se aprovizioneze înainte să se instaleze canicula. „Nu poţi nici să te odihneşti de căldură. Nici acum, spre seară, nu se mai răcoreşte pământul. Am ieşit un pic în faţa blocului, şi tot degeaba, că şi aici e cald“, a spus sâmbătă o bătrână din Slatina.
Ieri, temperaturile foarte ridicate au persistat, astfel că, în jurul orei 12.00, străzile erau pustii. După-amiază, mii de oameni au ales să meargă la piscine, râuri sau bălţi, să se mai răcorească. Cei care au avut de câştigat în cele câteva zile toride au fost  comercianţii. Apa şi băuturile răcoritoare, dar şi îngheţata s-au vândut în cantităţi foarte mari.

Atenţie la alimente!

Vara, specialiştii recomadă populaţiei să aibă mare grijă la alimentele pe care le consumă. Produsele trebuie congelate cât mai repede. Înainte de a cumpăra orice aliment trebuie verificate data expirării şi modul de depozitare. Dacă în magazin produsele sunt păstrate la rece, transportul lor până acasă trebuie să aibă loc cât mai rapid. În doar două ore, bacteriile din carnea necongelată se înmulţesc suficient cât să afecteze grav sistemul digestiv. Nu se recomandă păstrarea hranei mai multe zile, nici măcar în frigider. Hrana de orice fel nu se ţine pe masă mai mult de două ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS