6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZi neagră pe şosele

Zi neagră pe şosele

Cinci accidente de circulaţie au fost înregistrate joi de angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, şase persoane fiind transportate la spital cu leziuni uşoare sau grave.

 

Primul eveniment rutier a fost înregistrat în jurul orei 7.00, pe DJ 561 D, în apropierea comunei doljene Galiciuica. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Nicu Gîrleanu, de 28 de ani, din Băileşti, care conducea cu viteză excesivă un Renault Megane, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a carosabilului acoperit parţial de balast, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma accidentului au fost rănite grav Florea şi Carmen Pîrnea, de 58, respectiv 32 de ani, ambele din municipiul Băileşti.

În jurul orei 9.40, pe DJ 561 A, în comuna Moţăţei, Emil Pişneag, de 51 de ani, din localitate, în timp ce manevra o Dacie papuc pe trotuar, nu s-a asigurat când a dat înapoi şi l-a accidentat uşor pe Marian Băzăvan, de 82 de ani, din comună, care se deplasa ca pieton.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, pe DN 54 A, în comuna Călăraşi, Ion Ioţa, de 67 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi a fost lovit de un Opel condus în aceeaşi direcţie de mers de Dănuţ Coacă, de 33 de ani, din localitatea Dăbuleni. În urma impactului, bătrânul a fost rănit uşor.

 

Rănit grav de un „şofer“ de 15 ani

 

Tot joi, în jurul orei 17.00, în Craiova, un adolescent care mergea pe trotuar a fost rănit grav de o maşină scăpată de sub control, condusă de un adolescent de 15 ani. Conform poliţiştilor de la Rutieră, Adrian P., de 15 ani, din localitate, în timp ce conducea un Daewoo Espero pe strada Poienii din Craiova, fără a avea permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe trotuar, unde l-a accidentat grav pe Daniel M., de 16 ani, din localitate.

Alt accident a fost înregistrat joi seară, în jurul orei 18.00, pe bulevardul Dacia din Craiova. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Cristian Badea, de 39 de ani, din localitate, în timp ce conducea un Ford, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de un autovehicul care se deplasa în faţa sa, condus de Marius Neacşu, de 41 de ani, şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului, a fost rănit uşor fiul de 18 ani al lui Neacşu. Badea a fost testat cu aparatul alcooltest, care a înregistrat o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Două accidente şi ieri

 

Poliţiştii doljeni au înregistrat ieri-dimineaţă două evenimente rutiere, dintre care unul grav. Primul s-a petrecut pe DJ 561, între localităţile doljene Ţuglui şi Calopăr. B.I., de 42 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un Jeep Grand Cherokee, dinspre Craiova către Segarcea, s-a răsturnat în afara drumului, după ce una dintre roţile din spate ale maşinii s-a desprins. Din fericire, deşi maşina s-a făcut praf, şoferul a scăpat fără nici o zgârietură. Acesta a povestit că doar ce schimbase cauciucurile la o vulcanizare din Bucureşti şi, se pare, şuruburile roţii care s-a desprins nu au fost strânse bine de angajaţii respectivei vulcanizări. Bărbatul intenţionează să acţioneze în instanţă societatea care administrează vulcanizarea pentru recuperarea pagubelor.

Tot ieri, în jurul orei 11.00, în localitatea doljeană Rojişte, Marian Floricel, de 27 de ani, din comuna Mârşani, în timp ce conducea o Dacie, a lovit şi accidentat grav o fetiţă de cinci ani. Poliţiştii de la Rutieră au precizat că, după primele cercetări, s-a stabilit că fetiţa a traversat strada în fugă, printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, după ce a rămas nesupravegheată.

Băut la volan

Poliţiştii craioveni de la Secţia 3 au depistat joi, pe strada Petre

Ispirescu din municipiu, un bărbat de 46 de ani, care conducea o Skoda Fabia, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII