10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesori lăsaţi fără salarii

Profesori lăsaţi fără salarii

Cadrele didactice care predau la cea mai mare unitate liceală de învăţământ din Oltenia, Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu“ din oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, nu şi-au primit salariile pe vacanţă. 

 

La liceul din Horezu predau 160 de profesori, care trebuia să primească lefurile pe 10 august. Cristian Sorici, directorul liceului, spune că banii nu s-au dat pentru că fondurile sunt insuficiente. „E nevoie de o rectificare de buget ca să se dea oamenilor banii. Noi am făcut demersurile necesare împreună cu reprezentanţii primăriei şi acum aşteptăm. Sper să se facă rectificarea cât mai repede, ca să dăm oamenilor salariile“, a declarat directorul liceului.

Vasile Iordache, directorul economic al Primăriei Horezu, spune că fondurile repartizate pentru salariile cadrelor didactice pe 2008 au fost insuficiente de la început. „În trimestrul II s-a făcut o rectificare de buget şi s-au luat fondurile pentru trimestrul IV, care a rămas descoperit. Banii nu au ajuns nici în trimestrul III. Ca profesorii să primească salariile pe august mai trebuie încă 120.000 de lei, iar pentru trimestrul IV ne mai trebuie 1,1 milioane de lei“, a explicat directorul economic al primăriei. Acesta mai susţine că pe 23 iulie 2008 primăria a înaintat toate documentele, în care s-a trecut necesarul de fonduri, către Finanţele Publice Vâlcea şi, mai departe, către guvern, pentru a obţine o rectificare de buget. Despre situaţia creată a fost informată şi conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar (IJS) Vâlcea, care a făcut la rândul său demersuri la guvern. Profesorii liceului vor primii salariile restante imediat ce se va face rectificare de buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS