16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăpitan de navă mort în cabină

Căpitan de navă mort în cabină

Secundul unei nave de transport marfă, aflată într-un port din Mehedinţi, a decedat. Poliţia şi procuratura au deschis o anchetă, cauzele morţii nefiind cunoscute încă.

 

Căpitanul secund de pe nava-împingător Mercur 206 a unei firme din Galaţi a fost găsit mort joi seară, în cabina vaporului ce era acostat în portul comercial din Orşova, judeţul Mehedinţi. Constantin Enuţă doar ce se întorsese alături de echipajul său dintr-o cursă Constanţa-Mehedinţi, de unde remorcase un convoi de mai multe barje pline cu clichet (pietriş special folosit pentru fabricarea cimentului), a ancorat în dana portului din Orşova şi a mers în cabină să se odihnească. Aici a fost găsit mort de un membru al echipajului. Constantin Enuţă împlinise recent 60 de ani şi urma să se pensioneze luna viitoare. Lucra de peste 40 de ani pe apă şi, după spusele colegilor, el avea probleme cardiace. „Eu ştiu că nea Costică avea şi ceva probleme cu inima, pentru că lua mereu pastile, dar nu am discutat niciodată despre asta. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu el, pentru că era un om bun. Mereu îmi dădea sfaturi. Când am intrat acolo şi l-am văzut, am crezut că doarme, dar m-am apropiat de el şi am văzut că nu mai respiră. Cred că murise de mult, că era cam rece. I-am chemat imediat pe ceilalţi colegi şi am constatat că nea Costică a murit. Am chemat poliţia şi acum anchetează“, a spus un marinar.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, fiind urmaţi şi de doi specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi. Căpitanul secund era în tura de lucru, motiv pentru care decesul este considerat, până la stabilirea cauzelor morţii, accident de muncă. „Ne-am deplasat la faţa locului, unde am constatat că un căpitan secund de pe nava Mercur 206 a decedat. Din primele verficări, am stabilit că bărbatul era în evidenţa medicilor ca fiind cardiac şi probabil că temperaturile ridicate care s-au înregistrat afară au dus la moartea marinarului“, a declarat comisarul de poliţie din Orşova Emil Almăjan.

Trupul neînsufleţit al căpitanului a fost ridicat de medicii de la IML Mehedinţi, iar cauzele decesului se vor afla după efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU