12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPloaie de amenzi în târgurile din Gorj

Ploaie de amenzi în târgurile din Gorj

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj au aplicat numeroase amenzi comercianţilor care au desfăşurat activităţi în târgurile din judeţ. Potrivit inspectorului-şef Ion Iliuţă, au fost efectuate peste 50 de acţiuni de verificare, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat modul în care comercianţii au depozitat alimentele perisabile, în special produsele şi preparatele din carne proaspătă, modul în care le depozitează şi le comercializează.

Au fost aplicate sancţiuni unei societăţi comerciale care îşi desfăşura activitatea într-un târg din localitatea Rovinari, unde au mai fost aplicate alte trei amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 16.000 de lei. „La târgul de la Tismana am aplicat două sancţiuni, iar la Motru am amendat două depozite alimentare pentru că am observat că nu erau îndeplinite şi respectate condiţiile de depozitare a alimentelor“, a precizat medicul Ion Iliuţă. Au mai fost verificate numeroase unităţi de alimentaţie publică din zona Padeş-Tismana, unde inspectorii sanitar-veterinari mai efectuaseră controale: „Acolo am găsit în urmă cu 30 de zile nereguli, dar acum agenţii economici au intrat în legalitate“.

În perioada următoare, acţiuni de control vor avea loc în domeniul alimentaţiei publice din municipiul Târgu Jiu, unde în prezent se desfăşoară diverse manifestări culturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS