22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompania energetică atrage moţiunea

Compania energetică atrage moţiunea

PSD declară că ar putea depune o moţiune de cenzură dacă guvernul va înfiinţa compania energetică naţională, informează NewsIn.

Preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, a explicat că, în condiţiile crizei din Georgia, care poate majora riscul dependenţei României de gazul rusesc, în condiţiile în care nu există un tarif social la energie şi o strategie energetică naţională, înfiinţarea prin hotărâre de guvern a acestei companii, fără aprobarea parlamentului, va determina PSD să depună o moţiune de cenzură şi să atace în contencios acest demers.

Liderul PSD a mai spus că energia a devenit o temă economică şi socială strategică şi că România nu poate să facă din acest domeniu o „jucărie pentru acoliţii politici“ ai actualei puteri.

La rândul său, secretarul general al PC, Codruţ Şereş, fost ministru al economiei, a susţinut şi el că nici un studiu de fezabilitate nu recomandă înfiinţarea acestei companii unice. „Nu ne putem permite să regrupăm societăţi care n-au făcut decât să majoreze pierderile din sistem“, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS