3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptive între fiare

Captive între fiare

Două minore au fost rănite grav într-un accident de circulaţie produs la Priseaca-Olt, în noaptea de luni spre marţi, din cauza imprudenţei a doi şoferi.

 

Florin Marin, de 30 de ani, din municipiul Slatina, se deplasa la volanul unui autoturism Seat Ibiza, pe ruta Piteşti-Slatina. La un moment dat, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului şi a intrat sub remorca unui Aro, condus de Gheorghe Prăsilă, din Craiova, care se deplasa în faţa sa şi pe care l-a răsturnat în şanţ. Autovehiculul Seat a fost acroşat din spate de altă maşină, Kia Sorento, condusă de Gheorghe Firu, din Drăgăneşti-Olt, care nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers, potrivit poliţiştilor. Impactul dintre cele trei autoturisme a fost violent. Două tinere de 15, respectiv 17 ani, pasagere, prima în Seat, iar cealaltă în autoturismul Kia, au fost rănite grav. Una dintre acestea a fost scoasă dintre fiarele contorsionate ale maşinii de un echipaj de la Descarcerare. „În jurul orei 00.20, echipajul pentru descarcerare a fost solicitat să intervină pe raza comunei Priseaca. O minoră de 15 ani, pasageră pe scaunul din dreapta faţă al Seatului, a fost scoasă în viaţă dintre fiarele maşinii, fiind apoi preluată de ambulanţă şi transportată la spital“, a declarat maiorul Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Victimele au fost duse cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. „Minora Mihaela S., din Bălteni, a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier şi a rămas internată în Secţia reanimare. Cealaltă, Maria I., din comuna Pleşoiu, a fost diagnosticată cu traumatism gleznă dreaptă, fractură fără deplasare cap metatarsian 4, fiind internată la Chirurgie Infantilă. La spital a fost adus şi unul dintre şoferi, Florin M., dar acesta nu a necesitat internarea întrucât a suferit răni uşoare“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Slatina.

 

Viteză şi neatenţie

 

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar circulaţia a fost oprită. „Din cercetările făcute de noi, viteza şi neatenţia sunt de vină. Conducătorul autoturismului Seat avea viteză. Nu depăşea, nu era depăşit. A intrat, pur şi simplu, în remorca unui Aro din faţa sa şi l-a răsturnat. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, dar nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice“, a declarat Petre Florea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII