12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestiţii întârziate la Slatina

Investiţii întârziate la Slatina

Programul de investiţii şi reparaţii a fost modificat, 230.000 de lei din bugetul local pentru investiţii fiind transferaţi la alte capitole. S-a renunţat şi la 50.000 de lei, alocaţi deplasărilor în străinătate, s-au blocat şi achiziţiile de mobilier pentru care exista altă jumătate de miliard etc.

De asemenea, obiectivele aflate în derulare, dar care nu sunt în grafic, au trecut în planul doi, cele pentru care este nevoie de finanţare fiind trecute pe creditul intern, unde tragerile se pot face până în decembrie.

 

Licitaţiile blocate şi altele încă nerealizate au dus la transferul sumelor către alte capitole

 

Dacă, înainte de alegerile locale, întregul oraş era un şantier, constructorii lucrează şi acum, dar nu mai au acelaşi chef. Sunt obiective la care deja se înregistrează întârzieri, sunt licitaţii care, deşi erau în plan, încă nu au fost realizate. Din ultima categorie fac parte obiectivele de reabilitare termică a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 1 Slatina (de unde s-au retras 50.000 de lei) şi Reabilitare Parc Victoria, etapa a II-a – 84.000 de lei. „De fapt, din bugetul local, investiţiile nu scad decât cu 230.000 de lei, care merg la Cultură-Sport, pentru susţinerea echipei de handbal în Liga I şi pentru ajutorarea comunităţilor afectate de inundaţii din Moldova. Alte
obiective, care se derulează conform graficului, au fost transferate pe creditul intern, pentru a putea fi finanţate, pentru că din acest credit, din sumele pentru 2008, putem face trageri până în decembrie“, a declarat managerul public al Slatinei, Minel Prina.

Din categoria lucrărilor executate cu întârziere face parte şi parcarea supraetajată de lângă Spitalul Judeţean. Deşi ar fi trebuit predată încă din primăvară, de-abia într-o lună constructorul şi-ar putea încheia obligaţiile din contract. „Mult n-ar mai fi de lucru, pentru că au mai rămas de făcut rampa de urcare şi accesul în parcare, cu montarea barierelor. Cam într-o lună ar putea termina. Vom vorbi însă cu proiectantul, să vedem dacă există soluţii pentru înălţarea cu încă două etaje şi construirea unui heliport. Dar asta nu ţine de contractul care trebuia finalizat“, a mai spus Prina.

Nici proiectul de montare a camerelor de luat vederi în intersecţii şi la punctele de colectare a gunoiului menajer nu va mai putea fi reluat în acest an, aceşti bani fiind transferaţi către alte obiective, motivul fiind că, după ce la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor s-a dat câştig de cauză Primăriei Slatina, firmele care au contestat licitaţia au acţionat în judecată primăria, blocând din nou licitaţia.

Deşi din ce în ce mai multe voci trâmbiţează că administraţia slătineană ar cam rămâne fără bani în acest an, oficialii din primărie nu doar că nu confirmă zvonurile, ci chiar susţin că se lucrează la toate obiectivele începute, acolo unde nu sunt altfel de probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS