Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ponta a turbat

Deputatul PSD Victor Ponta a ajuns la limita răbdării din cauza drumurilor proaste şi aglomerate. „Nu sunt supărat, sunt turbat!“, a spus acesta atunci când a intrat în sediul PSD Gorj, după ce a petrecut mai mult de şase ore pe drumul dintre Bucureşti şi Târgu Jiu şi a întârziat la conferinţa de presă programată la ora 13.00. „Am plecat din Bucureşti la ora 8.30. A fost cumplit. Pe Dealul Negru au fost patru semafoare la care a trebuit să oprim. Şi de la Polovragi spre Târgu Jiu a fost destul de aglomerat pentru că am făcut o oră şi jumătate“, a spus supărat Victor Ponta.

Acesta va candida pentru Camera Deputaţilor la Colegiul electoral nr. 1, din care face parte şi municipiul Târgu Jiu. Cei mai importanţi candidaţi pe care îi va avea de înfruntat vor fi deputatul PD-L de Gorj, Marcel Romanescu, şi Doru Taşcău, preşedintele organizaţiei municipale Târgu Jiu a PNL. Ponta a spus că, în cazul în care va pierde alegerile, nu se va muta din Gorj, acesta având domiciliul în comuna Baia de Fier. „Nu veţi scăpa de mine. Îmi place în Baia de Fier şi nu mă voi muta în alt judeţ“, a precizat Ponta.

Alin ION

Mai mulţi bani pentru motorină

Guvernul a alocat miercuri 49,2 milioane de lei pentru subvenţionarea motorinei utilizate la lucrările de înfiinţare a culturilor din toamna acestui an, suma totală alocată în acest scop, în 2008, ridicându-se astfel la 109,2 milioane de lei, informează un comunicat remis ieri de executiv.

Ministerul Agriculturii apreciază că, prin utilizarea acestui sprijin financiar, vor fi înfiinţate în toamna anului 2008 circa 1,3 milioane de hectare de culturi, adică 38% din suprafaţa estimată a se înfiinţa în toamna acestui an, mai informează comunicatul.

Printr-o hotărâre adoptată în luna martie, guvernul a decis subvenţionarea cu un leu pe litru a preţului motorinei utilizate pentru lucrările mecanice de înfiinţare a culturilor agricole în anul 2008, suma alocată prin HG nr. 277/2008 fiind de 60 de milioane de lei.

Adrian DINU

Dotări pentru intervenţii la urgenţe în Oltenia

Autorităţile şi reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din cele cinci judeţe ale Olteniei au împărţit echipamentele şi dotările care urmează să fie procurate în urma implementării unui proiect pentru intervenţia în cazul situaţiilor de urgenţă prin Programul Operaţional Regional. În cadrul proiectului, care se ridică la o valoare de 13,5 milioane de euro, cele mai multe dotări vor reveni Doljului, care este şi manager de proiect. În calitate de gazdă a bazei regionale de intervenţie, Doljul va primi autospeciale de intervenţie la accidente colective, de cercetare a obiectivelor din punct de vedere nuclear, biologic, chimic şi radiologic, o autospecială pentru descarcerări grele, o ambulanţă de reanimare şi echipamentul necesar centrului de comandă şi control care va deservi toate judeţele Olteniei. Pentru baza judeţeană, Doljul va primi patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, una pentru descarcerări grele, trei autospeciale complexe de intervenţie, şase ambulanţe de prim ajutor şi una de reanimare, în total, 15 maşini. Tot 15 autospeciale şi ambulanţe va primi şi baza judeţeană din Vâlcea, cu una în plus faţă de Olt, Gorj şi Mehedinţi.

Cristina BÎŢU

Laborator în Craiova pentru controlul calităţii vinului

Guvernul a hotărât în şedinţa de miercuri înfiinţarea a două noi laboratoare publice pentru controlul calităţii şi igienei vinului. Acestea vor fi localizate în două regiuni viticole importate: Murfatlar (în localitatea Basarabi) şi Dealurile Olteniei (în municipiul Craiova), informează executivul.

Ele vor funcţiona ca filiale în subordinea Laboratorului central pentru controlul calităţii şi igienei vinului Valea Călugărească, respectiv în subordinea Laboratorului regional pentru controlul calităţii şi igienei vinului Odobeşti.

Adrian DINU

Exit mobile version