16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrări sistate la Canalul Bâstroe

Lucrări sistate la Canalul Bâstroe

Guvernul de la Kiev a luat decizia să oprească lucrările la canalul Bâstroe. În acest sens, executivul ucrainean a revocat, pe 11 august, decizia privind realizarea celei de-a doua faze a construcţiei, adoptată în mod unilateral în decembrie 2007, se arată într-un comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE). Actul de revocare a fost transmis ieri autorităţilor de la Bucureşti de către ambasadorul Ucrainei, Markiyan Kulyk.

„Partea română consideră adoptarea deciziei drept un pas înainte în direcţia conformării de către partea ucraineană la dispoziţiile convenţiilor internaţionale şi la solicitările diverselor organizaţii internaţionale relevante“, se arată într-un comunicat al MAE. Ministerul de Externe îşi reafirmă disponibilitatea de a relua dialogul cu partea ucraineană, în vederea identificării unei soluţii în deplină conformitate cu dreptul internaţional în ceea ce priveşte proiectul Bâstroe.

Reamintim că Ucraina a fost avertizată de mai multe organizaţii şi părţi participante la convenţii internaţionale să înceteze lucrările la Canalul Bâstroe, care ar avea un impact negativ asupra ecosistemului Deltei Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS