Acasă Local Primărie jefuită

Primărie jefuită

MEHEDINŢI. Primăria Căzăneşti din judeţul Mehedinţi a fost jefuită miercuri noapte de un grup de hoţi. Aceştia ştiau că primăria nu era păzită la acea oră, aşa că au „ridicat“ cu uşurinţă toată averea primăriei: 20.000 de lei – banii pentru indemnizaţii şi ajutoare sociale.

Profitând de faptul că seiful nu era protejat cu alarme şi cunoscând foarte bine coridoarele şi încăperile primăriei din Căzăneşti, autorii jafului au intrat la sigur. Ştiind că primăria nu era păzită la acea oră, hoţii au sărit gardul, au spart geamul de la parter şi s-au dus direct la casieria de la etajul întâi. Au trecut cu uşurinţă de uşa fără grilaj şi au ajuns la seiful greu de peste 150 de kilograme, pe care l-au scos pe fereastră. În câteva minute, jefuitorii s-au făcut nevăzuţi, cu toţi banii primăriei. Imediat ce au fost alertaţi, poliţiştii au adus un câine de urmărire şi au organizat filtre în mai multe localităţi învecinate.

„În seara zilei de 13.08.2008, în jurul orei 23.00, Ş. Marin, angajat al primăriei din comuna Căzăneşti, a sesizat lucrătorii postului de poliţie din comună, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în casieria primăriei şi au sustras casa de bani. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a poliţiei, care a constatat că aspectele sesizate se confirmă. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute au pătruns, prin forţarea uşii de acces, în casieria primăriei, iar din interior au sustras casa de bani, în care se afla suma de 20.000 de lei. Totodată, s-a stabilit faptul că aceasta nu era asigurată conform prevederilor legale, nefiind prevăzută nici cu sistem de alarmă. În prezent, poliţia efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi tragerii la răspundere penală a acestora“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Ovodoi Lădaru, primarul comunei, este foarte îngrijorat pentru întreaga situaţie. „Am fost anunţat de gardianul nostru de la primărie, care, atunci când şi-a început tura de serviciu, a găsit toate uşile deschise. Imediat, el şi-a dat seama că a intrat cineva în biroul unde era ţinut seiful şi a fugit în încăperea respectivă, unde a găsit totul întors pe dos. A anunţat poliţia, care a venit la primărie şi a început cercetările. Până acum nu ştiu decât că au deja un cerc de suspecţi. Sper să îi găsească pe autori şi să ne recuperăm banii, pentru că altfel nu vom avea cu ce să îi plătim pe cei de la ajutorul social“, a spus primarul comunei Căzăneşti, Ovodoi Lădaru.

Ancheta poliţiei se anunţă extrem de dificilă, întrucât hoţii nu au lăsat prea multe urme. În cazul în care vor fi prinşi, ei riscă pedeapsa cu închisoare de până la cinci ani.

 

Exit mobile version