Înşelaţi de romi

Autori


Câţiva romi originari din Tecuci, Braşov şi Bucureşti au găsit o întrebuinţare inedită săpunului: îl ambalau în huse textile şi îl schimbau sau vindeau ca telefoane mobile. Ultima victimă a romilor a fost un minor din Balş, care a cumpărat o bucată de săpun cu 400 de lei.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi marţi seară, în jurul orei 18.00, de Octavian T., de 15 ani, din Balş că, în urmă cu puţin timp, acesta a fost înşelat de mai mulţi bărbaţi care se deplasau cu un BMW, spre Craiova. Aceştia îi vânduseră, contra sumei de 400 de lei, un săculeţ în care trebuia să se afle un telefon mobil. Însă, în loc de telefon, băiatul a găsit o bucată de… săpun. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost informaţi imediat poliţiştii de siguranţă publică aflaţi în serviciul de patrulare, iar în scurt timp autoturismul a fost depistat în trafic, în zona Plaiul Vulcăneşti, la intrare în Craiova. În urma verificărilor, au fost identificaţi ocupanţii autoturismului. Aceştia sunt Vasile Dobrin, de 19 ani, Gheorghe Călin, de 23 de ani, Dumitrache Mihai, de 24 de ani, toţi din Bucureşti, Mitică Ciucă, de 21 de ani, din Braşov, şi Bobi Stoica, de 20 de ani, din Tecuci. În maşina cu care se deplasau cei cinci romi, au fost descoperite 13 telefoane mobile, mai multe huse şi săculeţi pentru telefoane mobile, în interiorul unora fiind găsite bucăţi de săpun, dar şi un radio CD auto.

Cei cinci suspecţi – împreună cu autoturismul şi bunurile găsite în el – au fost predaţi Poliţiei Balş, unde se continuă cercetările în acest caz. „Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru cercetări de către lucrătorii de poliţie din Balş. Aceştia sunt audiaţi, urmând să se stabilească provenienţa celor 13 telefoane mobile şi dacă au mai comis fapte similare în Olt sau în alte judeţe“, a declarat subcomisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

 

Caz similar la Târgu Secuiesc

 


Poliţiştii din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, au înregistrat un caz identic, pe 5 august, când au fost sesizaţi de un tânăr din localitate că, în timp ce se afla în Piaţa Gabor Aron, a fost acostat de un bărbat cu care a făcut schimb de telefon mobil, dar acesta l-a înşelat, dându-i în loc o bucată de săpun, îmbrăcată într-o husă. Poliţiştii au identificat în scurt timp doi principali suspecţi, Remus S., de 22 de ani, şi Gheorghe S., de 25 de ani, ambii domicliaţi în Tecuci, Galaţi.

Din primele cercetări, s-a stabilit că Remus i-a oferit părţii vătămate, la schimb cu un Sony Ericsson, un telefon mobil marca „Nokia N95“, care se afla într-o husă din material textil de culoare neagră. Partea vătămată a fost de acord să facă schimbul, după ce a verificat funcţiile telefonului oferit de tânăr, dar, în momentul târgului, Remus a schimbat telefonul cu o husă identică, în care se afla o bucată de săpun, având forma telefonului.

Continuând verificările, poliţiştii au identificat alţi trei bărbaţi suspecţi, tot din Tecuci, care au ajuns în Târgu Secuiesc împreună cu cei doi principali suspecţi, cu un autoturism înmatriculat în Bucureşti. La controlul autoturismului, poliţiştii au găsit şase telefoane mobile şi au reuşit identificarea proprietarilor, care, contactaţi telefonic, au declarat că au fost înşelaţi într-un mod similar.

Înşelăciunea

Conform Codului Penal al României, inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la 12 ani.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. antonio said:

  Nici nu ma asteptam sa foloseasca sapunul in scopul pentru care a fost creeat ! Oricum sunt sigur ca nu stiau sa-l foloseasca ; bine ca au scapat de el , daca era ceva periculos pentru rasa : )

 2. mitu said:

  bai frate da multi prosti mai sunt in rromania. orbetii care le-au cumparat nu au vazut ce este in sac?

 3. mihai said:

  da’ chiar asa, dobitocul ala care a cumparat “telefonul” nu s-a uitat si el sa vada ce ia? sincer isi merita soarta

 4. la racoare said:

  sa vezi ce-o sa mai caute sapunu pe la dush acuma :)))

 5. c.r. said:

  …prostia acestor persoane consta in faptul ca accepta sa “faca afaceri” cu minoritari. Numai cand ma uit la poza ma ia cu fiori.

 6. belgia said:

  pai miine ,poimiine o sa auzi la stirile de la televiziunea romana ca tigani din romania au scos pe piata romaneasca o noua marca de sapun ,,SAPUNUL NOKIA N95″

 7. darius said:

  eu am luat un telefon de la un tigan si a fost si ieftin si foarte bun, cred ca era sustras din italia ca avea niste mesaje pe el. am fost multumit de el. dar eu nu am cumparat si husa :).

 8. cora said:

  Cum asa rromii fura? Ei sunt cetateni cinstiti domne, au muncit in Italia. Nu-i mai acuzati pe acesti bieti muncitori!

 9. marius said:

  rromi ? de unde rromi domne ? suntem toti europeni acum . vai de mama noastra!

 10. ion said:

  Daca mai traia Antonescu Rominia nu ar fi ajuns asa De ce sa ne ascundem dupa degete Nu sint toti la fel dar majoritatea da Este vorba de acei Tigani csre traiesc din furturi spargeri si omoruri Iar acest voicu sa ste in banca lui si sa nu le mai ia apararea

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 14 august 2008

Actualitate

» CE nu comentează, dar avertizează
» Arhitecta Craiovei a fost destituită
» Aviz în cazurile Păcuraru şi Şereş
» Mitrea demisionează din parlament
» Armistiţiu fragil între Georgia şi Rusia
» BCR, în grevă japoneză
» Aur la olimpiadă
» Vine canicula
» Creştinii sărbătoresc vineri Adormirea Maicii Domnului
» Ruşii au promis că se retrag din Gori până vineri, potrivit Franţei
» Vosganian ar vrea să vadă autostrada finanţată de el

Local

» Scurte ştiri
» Parlamentul corupţiei
» Selecţie de forţă de muncă pentru Spania
» Bolnavii fac dializă cu aparate care ar fi trebuit casate
» Bilanţul inundaţiilor, prezentat în parlament
» Înşelaţi de romi
» Evacuaţi cu excavatorul

Dolj

» Votul Mitrea şi Năstase, între „ruşine“ şi „dreptate“

Gorj

» Scurte stiri

Sport

» Eugen Neagoe a renunţat la amenzi
» Chimia, calificată
» Memoriu împotriva lui Jeremie Njock
» Trică susţine că într-un an sau doi Ştiinţa se va bate la titlu
» Scurte ştiri
» România, peste Franţa
» Alina Dumitru, entuziasmată
» Simona Amânar, avidă de performanţă
» Brânză a luat argintul
» Nadia Comăneci a lăudat fetele
» Belu şi Bitang au apreciat medalia de bronz
» Gimnastele şi-au demonstrat valoarea
» David Silva nu vrea în Premier League
» Doi debutanţi în lotul Franţei
» Sepsi vrea să joace în Cupa UEFA
» Mutu deschide drumul spre grupe

Bani & Afaceri

» Mall în Slatina
» Locuinţele de lângă supermarketuri, mai căutate
» Condescu negociază cu partidele
» Românii, fideli la locul de muncă
» Joburi de fiţe
» Criticile şefilor pot fi şi utile?

Magazin

» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Bancul zilei

Opinii

» Copilăria sub dictatura lui NU
» Ferma animalelor

Top