Dascălii corigenţi, la catedră

Autori


La sfârşitul verii se numără posturile libere din învăţământul doljean. Aspiranţii se bat pentru cele 1.407 norme sau fracţiuni de normă rămase libere. Printre cei care vor să ne înveţe copiii se numără şi profesorii care în luna iulie au obţinut note de 1, 2, 3 sau 4, la examenele de titularizare.

Nici nu s-a încheiat bine sesiunea de titularizare, că dascălii doljeni au început din nou să facă dosare, să completeze fişe de înscriere, de această dată pentru a fi suplinitori în învăţământ. Profesorii corijenţi la examenele din iulie pot concura pentru unul dintre posturile rămase neocupate. „Candidaţii care nu au obţinut nota cinci în nici unul din centrele de concurs pentru titularizare din luna iulie 2008 au dreptul să depună doar o cerere de înscriere, în care vor preciza centrul sau centrele la care s-au înscris în perioada mai – iunie. Sunt 262 de candidaţi cu note sub 5 care vor concura alături de alte viitoare cadre didactice care nu s-au înscris la titularizarea din toamnă. Aceştia vor concura pe cele 1.407 norme sau fracţiuni de normă libere“, a explicat Gianina Chirigiu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Cele mai multe posturi libere sunt la educaţie muzicală – 111, şi cele de învăţători-educatoare, 35, respectiv 38. Mai au o şansă să ajungă la catedră şi viitorii profesori de limba franceză, religie şi educaţie fizică şi sport.

Liber şi la detaşări

 

Posturile titularizabile rămase neocupate în iulie s-au transformat acum în posturi netitularizabile, care vor fi ocupate de dascăli suplinitori, în şedinţe publice. „La etapa din iulie, toţi candidaţii urmăresc să ocupe postul titularizabil care le convine. Dacă nu reuşesc să se titularizeze, devin suplinitori în toamnă. Au fost situaţii în care posturile titularizabile care nu s-au ocupat au devenit acum netitularizabile.

Un asemnea exemplu este o catedră de educaţie fizică şi sport unde nici un candidat nu a obţinut nota 7 ca să se titularizeze“, a menţionat Gianina Chirigiu. Candidaţii care au obţinut un post, dar nu sunt mulţumiţi de noul lor loc de muncă, pot, în perioada 18 – 19 august, să solicite detaşarea, pentru aceasta având nevoie de acordul Ministerului Educaţiei şi al ISJ Dolj. Şedinţa publică pentru detaşare are loc pe 23 august, iar cele pentru suplinire, pe 28 şi 29 august.


 

Suplinitorii îşi numără orele

 

Dacă dascălii au obţinut note peste 7, s-au titularizat şi au avut parte de o vacanţă, unii dintre cei care au rămas cu posturile de suplinire au stat încă o lună de zile cu emoţii, pentru că în iulie nu şi-au completat o catedră, metodologia Ministerului Educaţiei interzicându-le să îşi ia ore la mai multe unităţi de învăţământ unde au dat examen. Aceştia îşi vor completa catedrele la sfârşitul lunii august.

Chiar şi după această sesiune de suplinire şi detaşare, mişcarea de personal din învăţământul doljean este departe de final, anual 2.500-3.000 de cadre didactice plecând sau ocupând catedre, după ce altele intră în concedii de maternitate, de studii sau ocupă funcţii de conducere.Comenteaza acum

3 Comentarii

 1. zaharia said:

  Normal că au elevii scuze că nu au învăţat,au rămas profii corigenţi şi ei n-au avut de la cine învăţa şi mai au timp toţi să înveţe……

 2. alma said:

  Pai acum sunt corigenti??!!!Acum abia ai observat?!Si ce daca, lasa ca ocupa catedrele in continuare si odata ajunsi la caldutul loc ce le ofera o tihnita nesimtire trec la studiul aprofundat al coruptiei unde nu vor fi niciodata corigenti,dimpotriva la asta vor fi cei dintai!! Vor da si meditatii adica actul de idiotire in masa va fi platit atat de la buget cat si din buzunarele unor parinti disperati ce isi vor odraslele scolite!!Si uite asa ies alte generatii de loaze produsul prestatiei unor submediocritati ce aspira cu nerusinat de mari pretentii la titlul de dascal roman!Traim in continuare intr-o Romanie a indolentei, a atentatului premeditat la o reala educatie,instruire,i nformare !

 3. sorinseverin said:

  R U S I N E !!! R U S I N E !!! R U S I N E !!!

  d – lor profesori !!!!

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 13 august 2008

Actualitate

» Scurte stiri
» Ajutoarele iau drumul Moldovei
» Schimbarea lui Morar, criticată în lume
» Cârcea vrea taxele de la Ford
» Ministerul Public contestă blocarea procedurilor judiciare în Parlament şi vrea altă lege
» Guvernul alocă 86 de milioane de lei pentru realizarea de spaţii verzi
» Bush cere Rusiei să respecte suveranitatea Georgiei şi să îşi retragă trupele de pe teritoriul său
» Fotbal – CFR Cluj: Dubarbier şi Dani, supendaţi două respectiv o etapă de Comisia de Disciplină a FRF

Local

» Pistolar craiovean, reţinut la Costineşti
» Măcel politic cu furci şi topoare pe DN 57
» Inculpaţii „Marlware“ rămân în arest
» Scuterişti seceraţi de o maşină
» Scurte ştiri
» Scurte ştiri
» România îşi evacuează cetăţenii din Georgia
» Drumul expres, „resuscitat“ cu scrisori
» Monitorizarea pe justiţie, umilitoare
» Fără bomboane şi pizza în curtea şcolii
» Bac de toamnă

Dolj

» Dascălii corigenţi, la catedră

Gorj

» Scurte stiri
» Trei medici noi

Sport

» Goge şi Facundo au semnat cu CSM
» Eugen Neagoe îşi pedepseşte jucătorii
» Fane Stoica, înlocuit cu un portughez
» Cîrţu: CFR Cluj nu a impresionat deloc
» Scurte ştiri
» Bişniţarii şi-au făcut de cap
» Franţa şi Croaţia, invincibile
» Gimnaştii români, pe locul şapte
» Meci important pentru handbaliste
» Surorile Williams, în turul trei la Olimpiadă
» Diaconu, fără rezultate notabile
» Hănescu şi Cârstea au încheiat socotelile
» Covaliu, bronz în proba de sabie
» Potec vrea o medalie
» Ujfalusi: Mutu a vrut să rămână la Florenţa
» Sepsi costă 3,5 milioane de euro

Bani & Afaceri

» Se sparge buboiul Apei

Magazin

» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Piesele de rezistenţă ale verii
» Cum purtăm bijuteriile din aur
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Morar trebuia să moară

Top