27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoscova critică atitudinea Occidentului

Moscova critică atitudinea Occidentului

Rusia a acuzat ieri ţările şi presa din Occident că au adoptat o poziţie progeorgiană în timpul conflictului din Osetia de Sud, ceea ce ar putea afecta relaţiile lor viitoare cu Moscova, transmite Reuters. „Ţările occidentale s-au comportat ciudat în primele ore ale agresiunii faţă de Osetia de Sud. Au tăcut“, a spus viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, într-o conferinţă de presă.

„Aceasta ridică întrebări foarte serioase cu privire la sinceritatea şi atitudinea lor faţă de ţara noastră. Este un lucru de care se va ţine cont pe viitor, când avem negocieri şi discutăm despre probleme globale“, a ameninţat el.

Comentând poziţia Washingtonului, care a criticat destul de dur, în două rânduri, acţiunile Rusiei în Osetia de Sud şi Georgia, Karasin a spus că aceste observaţii au iritat Moscova. „Poziţia noastră este evident negativă şi va fi exprimată de ministrul nostru (Serghei Lavrov) în convorbirile telefonice cu secretarul de stat Rice“, a spus el.

Karasin a acuzat şi presa străină de atitudine antirusă. „Presa occidentală este o maşinărie bine organizată, care arată numai imaginile care se potrivesc cu viziunea ei. Ni se pare foarte dificil să ne strecurăm opiniile în paginile ziarelor lor“, a spus el. „Situaţia este la fel ca în urmă cu 20-30 de ani. Obiectivitatea nu este o trăsătură tipică a unora dintre jurnaliştii şi televiziunile occidentale“, a spus Karasin. Potrivit acestuia, Moscova nu este mulţumită nici de rolul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în criza din Osetia de Sud. „Obiectivitatea ultimelor reuniuni ale Consiliului de Securitate nu este la cele mai bune cote. Dar ONU este singura organizaţie de scară mondială, iar rolul său creşte“, a încheiat oficialul rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS