12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMajorat cu focuri de armă, la Slătioara

Majorat cu focuri de armă, la Slătioara

Un bărbat de 23 de ani a fost împuşcat cu o armă cu aer comprimat şi a fost transportat la spital, după ce două grupuri de tineri s-au bătut sâmbătă dimineaţă, în comuna Slătioara.

Conflictul dintre cele două grupuri de tineri a avut loc în jurul orei 4.30. După ce şi-au împărţit pumni şi picioare şi după ce s-a tras cu arma, agresorii s-au urcat într-o maşină şi s-au făcut nevăzuţi. Victima, Tiberiu Viorel Preda, din Slatina, a fost dusă la spital. Imediat a fost anunţată poliţia, care a deschis o anchetă pentru a-l prinde pe cel care a folosit arma. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că acesta se numeşte Cosmin Purcărea, are 23 de ani, şi este din Slătioara.

Potrivit poliţiştilor, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, Cosmin Purcărea a folosit arma cu aer comprimat calibrul 5,5 mm, ce aparţine tatălui său, Alexandru. Deşi arma este deţinută legal, poliţiştii au ridicat-o în vederea cercetărilor.

Atât victima, cât şi prietenii săi îi acuză acum pe poliţiştii din Slătioara că au venit să vadă ce se întâmplă abia după o oră după ce le-au cerut ajutorul.

 

Bătaie cu pumni şi picioare

 

Membrii grupului atacat, Augustin George Moise, Robert Mihalcea şi Răzvan Bancu, susţin că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost invitaţi la un majorat în comuna Slătioara.

Acolo, gazdele le-au cerut numerele de telefon ale unor fete, dar ei i-au refuzat. Supărate, gazdele s-au luat de prietena unuia dintre invitaţi şi a început scandalul.

„Noi eram la discotecă la Slatina, când cineva l-a sunat pe Răzvan şi ne-a invitat la Slătioara. Acolo ne-au întrebat dacă avem numere de telefoane de fete. Noi le-am zis că nu avem aşa ceva şi că fata care e cu noi e prietena amicului nostru. Cam după zece minute au început să tragă de ea. Noi i-am luat apărarea şi au început să dea în noi cu sticle. Am fugit şi apoi am sunat nişte prieteni să vină cu maşina să ne ia. A venit Tiberiu Viorel Preda, iar agresorii tot treceau cu maşina pe stradă. Au deschis geamul maşinii, au tras şi l-au nimerit în mână pe Tiberiu. Noi ne-am ascuns după maşină, că altfel poate ne împuşca şi pe noi“, au povestit tinerii.

 

Acuzaţii la adresa Poliţiei Slătioara

 

Tinerii atacaţi la Slătioara spun că întreaga scenă s-a petrecut în apropierea postului de poliţie din localitate. Deşi s-a tras cu arma şi a fost un scandal cu ţipete şi lovituri de pumni şi picioare, poliţiştii din localitate nu au auzit nimic, susţin tinerii. Mai mult, ei spun că au strigat şi au bătut în poarta postului de poliţie aproape o oră până unul dintre poliţişti a ieşit afară şi a întrebat ce s-a întâmplat. „Nu e posibil aşa ceva. O oră am stat în faţa poliţiei din Slătioara şi n-a ieşit nimeni. Au auzit oamenii din apropiere şi au ieşit afară, dar cei de la poliţie, nu. Mai şi mint! Am văzut cu ochii noştri că se tot aprindea lumina în post, apoi se stingea şi se uita cineva pe geam. Zice şeful de post că a auzit când am încercat poarta, dar împuşcătura nu a auzit-o!“, au povestit revoltaţi tinerii agresaţi.

Unul dintre poliţiştii din Slătioara a spus că nu a auzit scandalul şi nici focurile de armă. „Au venit dânşii acolo, la post, au strigat la poartă şi apoi au venit la Slatina, la spital, cu un taxi. Nu am auzit nici scandalul şi nici când s-a tras cu arma“, a declarat agentul-şef Florea Vâlceanu. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare ccorporală din culpă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU