13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGăştile de cartier, verificate de poliţişti

Găştile de cartier, verificate de poliţişti

Grupurile de tineri care se strâng la colţ de stradă sau la scările blocurilor au fost verificate de poliţişti şi jandarmi vineri noapte, în urma unei razii de proporţii organizate în Craiova.

 

Jandarmii şi poliţiştii comunitari doljeni au împânzit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, municipiul Craiova, pentru a preveni şi combate faptele antisociale stradale comise de grupurile care se strâng la scările blocurilor şi la colţ de stradă şi care tulbură liniştea şi ordinea în zonă.

Conform reprezentanţilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, la razie au participat 278 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari, care au verificat şi destructurat 44 de astfel de grupuri. „Această acţiune a început vineri, la ora 22.00, şi s-a încheiat sâmbătă, la ora 2.00. Au fost legitimate 1.227 de persoane, au fost controlate 84 de societăţi comerciale, 597 de autovehicule şi 67 de bagaje. Au fost efectuate 204 percheziţii corporale şi conduse la secţiile de poliţie 83 de persoane, 51 dintre ele fiind amprentate şi fotografiate“, a declarat lt. Cosmin Mirea, ofiţer de relaţii publice în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi.

Infracţiuni şi amenzi

Biroul de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat că, în urma acţiunii, au fost constatate trei infracţiuni şi au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.880 de lei.

Poliţiştii au verificat un grup de 12 tineri care tulbura liniştea şi ordinea publică, doi dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu câte 100 de lei pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În aceeaşi noapte, cu ocazia verificărilor efectuate asupra unor tineri strânşi în faţa blocului C8b din cartierul Brazda lui Novac, a fost identificat autorul unei infracţiuni de vătămare corporală, faptă comisă în noaptea de joi spre vineri asupra lui Gabriel Ş. din Craiova şi aflată în evidenţă cu autori neidentificaţi.

Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării două motoscutere, 46,5 metri cubi de material lemnos despre care existau indicii că a fost furat, 50 de pachete de ţigări fără timbru, valoarea totală a acestora ridicându-se la 11.400 de lei. La razie au participat şi poliţiştii de la Rutieră, care au reţinut cinci permise de conducere ale unor şoferi depistaţi băuţi la volan şi au ridicat două certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice la autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII