11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăut la volan, primarul a accidentat o femeie

Băut la volan, primarul a accidentat o femeie

Edilul-şef al comunei Ipoteşti, Ion Căpraru, aflat beat la volan, a lovit cu maşina o femeie. Testul cu aparatul alcoolscopic a indicat o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Acccidentul rutier s-a produs joi seară, în jurul orei 19.30. Ion Căpraru, de 50 de ani, se deplasa la volanul maşinii sale, Renault Megane, cu numărul B-57-KGZ, pe ruta Slatina – Ipoteşti. La un moment dat, autoturismul condus de acesta a acroşat-o pe Sanda Ciolponea, de 31 de ani, din Milcov, care se deplasa pe carosabil, spun poliţiştii. În urma impactului, victima a fost rănită, fiind transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Diagnosticată cu traumatism cranian cu hematom epicranian, contuzie gleznă stângă, plagă calcaneu, victima a fost internată în Secţia chirurgie generală. „Mergeam pe margine, când m-am trezit lovită de o maşină. Nu îmi amintesc altceva. Mi-am revenit abia la spital. Putea să mă omoare. Am auzit că era băut. De ce s-a urcat băut la volan?“, a spus Sanda Ciolponea.

Câţiva localnici din Milcov, care au auzit zgomotul impactului şi au ieşit imediat la porţi, au spus că au avut impresia că femeia a murit după accident. „Am crezut că este moartă, i-am aprins şi lumânări. A aruncat-o tocmai acolo, în apropiere de gard. Şoferul, care am înţeles că e primarul de la Ipoteşti, era beat. A recunoscut asta“, au spus oamenii.

La locul accidentului s-au deplasat imediat un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) şi unul de la Criminalistică, pentru cercetări. Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

„Nu am băut nimic“

 

Ion Căpraru a refuzat să comenteze incidentul. Deranjat, probabil, de prezenţa la spital a reprezentanţilor presei, edilul din Ipoteşti s-a repezit la cameramanul unui post local de televiziune, smulgând capacul obiectivului. „Nu am băut nimic“, a spus, iritat, primarul.

Potrivit informaţiilor oferite de poliţie, conducătorul auto este cercetat penal pentru fapta sa şi a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă. „Accidentul s-a produs pe DJ 90. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestuia i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, i se va reţine şi permisul de conducere“, a declarat agentul Doru Cotulbea.

În urmă cu un an, Ion Căpraru a mai băgat doi tineri în spital, după ce a intrat cu maşina într-o Dacie. Şi atunci, a fost cercetat penal pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII