21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie pe locurile în staţiuni

Bătaie pe locurile în staţiuni

Biletele de tratament puse la dispoziţie de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt în această perioadă sunt râvnite de sute de pensionari, în condiţiile în care lunile trecute au rămas zeci de locuri libere, din cauză că vârstnicii au refuzat să meargă la tratament în unele staţiuni.

Listele cu beneficiarii biletelor, afişate la sediul CJP, au stârnit nemulţumire în rândul pensionarilor care îşi doreau să meargă în staţiune luna aceasta. În timp ce unii s-au dovedit răbdători, sperând că măcar la următoarea serie să aibă mai mult noroc, alţii s-au enervat, acuzând că biletele sunt distribuite preferenţial.

În total, pentru seria a 13-a din acest an, cu datele de prezentare în staţiune între 17 şi 19 august, au fost alocate 170 de bilete de tratament. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru staţiunea Herculane, dar şi pentru cele de pe Valea Oltului, respectiv Govora, Olăneşti, Căciulata sau Călimăneşti. Pe Litoral vor merge doar două persoane, la Eforie Nord. Un număr mic de locuri sunt şi pentru Felix, Sovata sau Slănic Moldova.

Mulţi dintre cei care au depus cereri chiar de la începutul anului sperând că vor fi pe lista beneficiarilor s-au arătat foarte dezamăgiţi că nu au prins un loc în staţiunea dorită. „Nu sunt nici acum pe listă, am depus cerere din ianuarie. Nu ştiu ce să mai cred, nu ştiu pe ce criterii se dau biletele…“, s-a plâns marţi o pensionară.

În timp ce unii şi-au pierdut speranţa că vor mai prinde vara aceasta un loc în staţiune, alţii, mai răbdători, s-au arătat dispuşi să mai aştepte până le va veni rândul. „Nu sunt pe listă, dar sper să prind şi anul acesta un loc în staţiune. Eu merg de obicei la Buziaş sau la Covasna, de zece ani mă tratez în aceste staţiuni şi sunt mulţumit de rezultate. Am depus cerere în februarie şi mai aştept, poate reuşesc să ajung vara aceasta acolo“, a spus Gheorghe Stancu, din Slatina.

Potrivit reprezentanţilor CJP, biletele care nu vor fi cumpărate de beneficiari vor fi afişate la sediul instituţiei pe 12 august şi vor fi puse în vânzare ziua următoare. În această perioadă a anului, însă, numărul biletelor este mult prea mic în comparaţie cu solicitările vârstnicilor. Conducerea CJP îi sfătuieşte pe pensionari să solicite bilete pe toată perioada anului, nu numai în sezonul estival, pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute apărute, în fiecare an, în lunile de vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS