5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Mutu, fericit că a rămas la Florenţa
La oficializarea noului contract cu Fiorentina, care îl „leagă“ pe Adrian Mutu de clubul „viola“ până în 2012, atacantul român s-a declarat încântat că va continua să evolueze pentru gruparea din Florenţa, cu care vrea să obţină rezultate notabile în Champions League. „Sunt fericit că am rămas la Fiorentina. Mă bucur că totul s-a terminat aşa cum mi-am dorit. Am semnat un nou contract şi vreau să fac parte în continuare din acest proiect“, a afirmat „Briliantul“. Adrian Mutu a recunoscut că a discutat despre un eventual transfer la AS Roma, însă i-a asigurat pe suporterii Fiorentinei că nu şi-a dat niciodată acordul să evolueze la echipa din capitala Italiei. „Deşi recunosc că au existat unele discuţii cu AS Roma, eu nu mi-am dat niciodată acordul să joc la gruparea giallorossa. Îi asigur pe fani că voi fi pregătit până la debutul nostru în Champions League“, a spus atacantul român. Fiorentina va juca, săptămâna viitoare, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, contra formaţiei Sparta Praga.

Mourinho îl lasă pe Rădoi la Steaua
Jose Mourinho, tehnicianul lusitan al campioanei Italiei, Internazionale Milano, a pus lucrurile la punct în privinţa unui eventual transfer al căpitanului Stelei, Mirel Rădoi. Antrenorul portughez a spus că internaţionalul român este un jucător bun, însă formaţia milaneză nu va mai face achiziţii în această vară. „În apărare, lucrurile se pun în ordine. Materazzi, Cordoba şi Samuel se simt mai bine, iar Chivu munceşte foarte mult şi se va reface în curând. Rădoi este, cu siguranţă, un jucător bun, dar am spus deja că nu vom mai face transferuri“, a afirmat Mourinho.

Galata, pregătită pentru confruntarea cu steliştii
Echipa turcă, Galatasaray Istanbul, care va întâlni Steaua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, a înscris doar patru goluri şi nu a obţinut nici o victorie în ultimele şase meciuri amicale din această vară. Cu toate acestea, tehnicianul german al „Cim-bom“, Michael Skibbe, susţine că echipa sa este pregătită pentru întâlnirea cu Steaua. La finalul amicalului de joi seară, cu Bursaspor, scor 0-0, Skibbe a afirmat că problema cea mai mare a Galatai este ineficienţa atacanţilor săi. „Am avut ocazii, dar nu le-am putut valorifica. Aceasta pare să fie acum cea mai mare problemă a noastră. Am văzut că atât Ayhan, cât şi Arda şi Nonda au avut ocazii. Avem nevoie de achiziţii. Avem nevoie şi de Lincoln. Consider că suntem pregătiţi pentru meciul cu Steaua“, a spus antrenorul german. Galatasaray va întâlni Steaua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, prima manşă fiind programată pe 13 august, la Istanbul, iar returul va avea loc pe 27 august, la Bucureşti.

Favoritele au debutat cu victorii la Olimpiadă
Favoritele Argentina, Brazilia şi Italia au câştigat primele meciuri din faza grupelor turneului olimpic de fotbal care are loc la Beijing. În meciurile disputate în cele patru grupe ale acestei competiţii s-au înregistrat următoarele rezultate: Grupa A: Australia – Serbia 1-1 (Zadkovich ’69 / Rajkovic ’79), Coasta de Fildeş – Argentina 1-2 ( S. Cisse ’53 / Messi ’43, Acosta ’86); Grupa B: Japonia – SUA 0-1 (Holden ’47), Olanda – Nigeria 0-0; Grupa C: Brazilia – Belgia 1-0 (Hernanes ’79), China – Noua Zeelandă 1-1 (Fangzhuo ’88 / Brockie ’53); Grupa D: Honduras – Italia 0-3 (Giovinco ’41, Rossi ’45 – penalti, Acquafresca ’52 – penalti), Coreea de Sud – Camerun 1-1 (Park ’68 / Mandjeck ’81).

Kezman va juca la PSG
Echipa turcă Fenerbahce Istanbul îl va împrumuta formaţiei franceze Paris Saint Germain, pentru un an, pe atacantul sârb Mateja Kezman. La sfârşitul perioadei de împrumut, clubul francez va avea prima opţiune pentru transferul definitiv al jucătorului. Dacă parizienii se vor decide să îl cumpere pe atacant, formaţia turcă va încasa patru milioane de euro în schimbul internaţionalului sârb, care a mai evoluat în cariera sa la Partizan Belgrad, PSV Eindhoven, Chelsea şi Atletico Madrid. Conform presei franceze, Mateja Kezman este penultima achiziţie a lui PSG, care mai doreşte să cumpere un fundaş central. Echipa din capitala Franţei i-a mai transferat în această vară pe Claude Makelele de la Chelsea şi pe Ludovic Giuly de la AS Roma, pregătindu-se astfel pentru un parcurs lung în Cupa UEFA.

Matteo Ferrari a ajuns la Genoa
Clubul din Serie A Genoa l-a achiziţionat pe internaţionalul italian Matteo Ferrari, care era liber de contract. Opţiunea fotbalistului a surprins pe toată lumea, deoarece de serviciile sale s-au interesat mai multe echipe de top, precum AC Milan, Inter, Juventus, Fiorentina şi Manchester City. Fundaşul italian, care a evoluat ultima dată la AS Roma, s-a format ca jucător la Internazionale Milano, club care l-a împrumutat în mai multe rânduri. Ferrari, care are 28 de ani şi 11 selecţii la echipa naţională, a mai evoluat, în sezonul 1997/1998, pentru genovezi, fiind împrumutat atunci de la actuala campioană a Italiei.

Luciano Moggi, încă 14 luni de suspendare
În urma scandalului Calciopoli, legat de aranjarea meciurilor din Serie A, Luciano Moggi, fostul director al echipei Juventus, a primit în cursul acestei săptămâni încă 14 luni de suspendare, care se adaugă la ceilalţi cinci dictaţi împotriva sa în anul 2006. Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat că Luciano Moggi a primit noua sancţiune după ce s-a descoperit că avea o reţea de telefonie, bazată pe cartele SIM din Elveţia, care au fost descoperite şi în posesia unor arbitri implicaţi în scandalul Calciopoli. Şi fostul director al echipei Messina, Angelo Fabiani, precum şi unii arbitri au fost suspendaţi tot din cauza acestor cartele telefonice.

Chelsea insistă pentru Robinho
Presa britanică a anunţat ieri că echipa Chelsea Londra a făcut o ofertă de 20 de milioane de lire sterline pentru a-l achiziţiona de la Real Madrid pe internaţionalul brazilian Robinho. Conform ziariştilor englezi, jucătorul campioanei Spaniei îşi doreşte foarte mult să se transfere la clubul „albaştrilor“, pentru a lucra cu conaţionalul său Luiz Felipe Scolari, tehnicianul formaţiei londoneze. „Pentru mine ar fi un vis să fiu antrenat de Luiz Felipe Scolari, care este unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume. În 2003, când nu eram cunoscut în Europa, m-a convocat la o partidă caritabilă şi de atunci am rămas impresionat de caracterul şi de stilul său de a pregăti o echipă. Apreciez faptul că întotdeauna a avut cuvinte de laudă la adresa mea“, a afirmat Robinho. Conform oficialilor clubului din Londra, singurul impediment în realizarea transferului lui Robinho a fost faptul că oficialii madrileni nu doreau să se despartă de brazilian înainte de a-i găsi un înlocuitor. Cum gruparea spaniolă şi-a asigurat de curând serviciile mijlocaşului olandez Rafael van der Vaart, transferul lui Robinho la Chelsea are mari şanse de reuşită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS