9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboi între romi

Război între romi

Două familii de romi au început un scandal cu bâte, săbii şi topoare joi seară, în Craiova, una – pentru a „spăla“ onoarea fiicei, iar cealaltă – pentru a se apăra.

 

Romii din căminul de nefamilişti de pe strada Motru din Craiova au făcut scandal joi noapte, motivul fiind relaţia dintre doi tineri, care trăiau în concubinaj. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.30, poliţiştii Secţiei 6 au fost sesizaţi că la căminele situate pe strada Motru a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat patrule de siguranţă şi efective ale jandarmilor, care au luat măsuri pentru aplanarea conflictului şi au identificat şi dus la poliţie aproape 20 de persoane implicate în conflict. Anchetatorii au stabilit că scandalul a pornit din cauza unei relaţii de concubinaj dintre copiii a două familii de romi care locuiesc în căminul de nefamilişti. În urma altercaţiei, o persoană a fost rănită, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea primului ajutor.

 

Ameninţaţi cu incendierea

 

Poliţiştii au aflat că, iniţial, conflictul a pornit între membrii familiilor Marian Iancu şi Venus Mihai. Totul a început după ce, susţin anchetatorii, Flori Emilia Iancu, de 23 de ani, a plecat din casa familiei Mihai, unde trăia în concubinaj cu Ionuţ Pobârci, zis Elvis, de 21 de ani, fiul lui Venus. Cei din familia Iancu susţineau că tânăra a plecat pentru că era bătută, iar membrii familiei Mihai spuneau că au ţinut-o pe banii lor cinci luni acasă, iar ea nu a făcut nimic.

Joi noapte, Ionuţ Pobârci s-a îmbătat şi a intrat în casă peste cei din familia Iancu, aducând şi o sticlă cu benzină. Oamenii legii au precizat că, după ce a spart uşa şi a intrat în casă, Pobârci a stropit cu benzină bunurile şi pe cei care erau acasă, dar nu a apucat să dea foc, însă i-a lovit pe Roxana Iancu, de 20 de ani, şi pe Marin Ivancea, de 25 de ani. După aceea, agresorul a plecat către locuinţa unchiului său, Dardalian Mihai, aflată în aceeaşi clădire, unde a continuat tărăboiul şi a spart mai multe ferestre. Romii din cele două familii au pus mâna pe săbii, topoare şi au ieşit la scandal, în faţa căminului, însă nu au mai apucat să se bată întrucât la faţa locului au ajuns mai multe efective de jandarmi şi poliţişti, care au folosit spray-uri lacrimogene ca să-i ţină sub control. Subcomisarul Stanca Giucă, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, a explicat că în acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII