16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGermania, tentaţie pentru muncitorii doljeni

Germania, tentaţie pentru muncitorii doljeni

În ultimele trei luni, în medie, 130 de doljeni şi-au găsit lunar un loc de muncă în Germania. „Începând din mai, contractele de muncă ale persoanelor care-şi găsesc de lucru în Germania sunt trimise de acolo la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi apoi la cele locale“, a declarat Alina Ghercioiu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj.

Potrivit acesteia, din mai şi până în prezent, la AJOFM Dolj au fost trimise 390 de contracte. Dintre acestea, 145 au fost obţinute la selecţia din perioada 5-9 mai, organizată de AJOFM Sibiu pentru lucrători sezonieri în agricultură. Durata contractelor obţinute atunci a fost de maximum patru luni, iar solicitanţii sunt şi persoane fără cunoştinţe de limbă germană.

La selecţiile de forţă de muncă pentru străinătate organizate atât în Craiova, cât şi în restul ţării, în perioada august 2007 – mai 2008, s-au înscris în total 2.186 de doljeni. Dintre aceştia, peste 1.200 (aproximativ 56%) au fost admişi. Cele mai solicitate au fost locurile de muncă în Spania, pentru care au candidat 1.921 de doljeni, dintre care 968 (aproape 50%) au fost admişi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS