Acasă Local Campanie de informare privind votul uninominal

Campanie de informare privind votul uninominal

Liberalii au anunţat ieri că vor organiza, în perioada 18 august – 18 septembrie, o campanie de informare privind modul de funcţionare şi aplicare a votului uninominal, precizează un comunicat de presă al PNL.

Fiecare filială teritorială urmează să demareze campanii de informare cu privire la votul uninominal, asigurând astfel promovarea acestui nou sistem în rândul electoratului, se arată în comunicatul menţionat. Campania se va desfăşura prin distribuirea, la nivelul fiecărui judeţ, de broşuri informative, intitulate „Votul uninominal. Instrucţiuni de folosire“.

Hotărârea de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale a fost adoptată de executiv luna trecută. Cabinetul Tăriceanu a delimitat colegiile din Bucureşti, Constanţa, Satu-Mare şi din circumscripţia destinată românilor din străinătate, rămase restante. La Bucureşti vor fi 28 de colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi 12 pentru Senat, în timp ce circumscripţia pentru românii din străinătate va conţine patru colegii la Camera Deputaţilor, din care două pentru spaţiul UE şi două pentru spaţiul Orientul Mijlociu, Asia şi America de Nord. Românii din străinătate vor avea alte două colegii la Senat – unul pentru UE şi unul pentru Orientul Mijlociu, Asia şi America de Nord. PRM a anunţat că va ataca în contencios-administrativ hotărârea de guvern, în 30 de zile de la emiterea ei.

Exit mobile version