9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea trimite patru locuinţe modulare la Rădăuţi-Prut

Vâlcea trimite patru locuinţe modulare la Rădăuţi-Prut

Patru module de la guvern în care au stat mai mulţi locuitori ai oraşului Râmnicu Vâlcea, ale căror case au fost distruse de alunecările de teren, vor pleca astăzi în localitatea Rădăuţi-Prut din Moldova. „Am primit dispoziţie de la minister să lucrăm cu localitatea Rădăuţi-Prut, zonă grav afectată de inundaţii. Avem în Râmnicu Vâlcea patru module care nu mai sunt utilizate şi pe care le vom trimite sinistraţilor ale căror locuinţe au fost grav afectate de inundaţii. Acestea vor fi transportate cu un trailer pus la dispoziţie de SC Hidroserv Râmnicu Vâlcea“, a declarat Anuţa Handolescu, subprefectul judeţului Vâlcea. Locuinţele modulare vor fi predate de prefectură şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea Primăriei Rădăuţi, pe bază de proces-verbal.

La punctul de colectare a ajutoarelor, instalat în faţa prefecturii, s-au strâns peste zece tone de alimente: (ulei, conserve, fasole boabe, zahăr, orez, făină), precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi electrocasnice. „Estimăm că e un tir mare încărcat cu alimente va pleca la sfârşitul săptămânii către Moldova. Probabil că şi ajutoarele le vom duce tot în localitatea Rădăuţi-Prut“, a spus Anuţa Handolescu.

Suma colectată de la cetăţeni era de 6.700 de lei, iar săptămâna aceasta, salariaţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (pompieri, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţii prefecturii) vor dona bani, pentru sinistraţi, o dată cu primirea salariilor, direct în conturile MIRA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS