10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSă ne certăm, să ne împăcăm

Să ne certăm, să ne împăcăm

Se spune că motivul din care izvorăsc certurile este dorinţa noastră de a-l schimba pe celălalt, de a modifica o opinie, o atitudine, un fel de a fi. Cu siguranţă nu este cuplu în care, indiferent câtă dragoste există, să nu fi apărut şi motive de dispută. Chiar sunt cupluri care şi-au făcut un obicei din certurile zilnice.

Pentru început ar trebui, poate, să conştientizăm că persoana de lângă noi nu trebuie schimbată, ci doar acceptată, scrie avantaje.ro. Pentru că, de fapt, schimbarea porneşte, întâi de toate, din interior, şi apoi ajunge la felul în care îl tratezi pe partener. O cauză pentru care apar certurile poate fi copilul.

Unele dintre motivele de dispută sunt reprezentate de felul în care li se face educaţie celor mici sau de felul în care unul dintre noi se poartă cu copiii. Poate celălalt e prea libertin? Prea riguros? Prea iute la mânie? Cu siguranţă, viziunea celor doi părinţi asupra educaţiei celor mici diferă. Nu este bună alimentaţia, nu sunt hainele potrivite, are prea mulţi sau prea puţini bani de buzunar… Indiferent care sunt soluţiile abordate, cei doi adulţi nu trebuie să se certe niciodată în faţa copiilor.

 

Dormitorul, templu al relaţiei

 

Viaţa sexuală, spun psihologii, este reflexia relaţiei, iar efectul a ceea ce se întâmplă în dormitor îl resimt la fel de mult şi bărbaţii, şi femeile.

Pentru că viaţa sexuală nu se rezumă doar la actul în sine, ci şi la o serie de detalii, cum ar fi libertatea de fi tu însuţi, devotamentul, încrederea deplină în partener, dezinhibiţia, tandreţea, comunicarea.

Dormitorul devine un fel de templu al relaţiei: acolo, cei doi se pot relaxa, îşi pot împărtăşi secretele, pot găsi tandreţea de care au nevoie, dar şi sprijinul moral sau, pur şi simplu o perioadă de linişte, departe de orice agitaţie.

Din nefericire, mulţi tratează acest aspect fie cu superficialitate, fie cu prejudecăţi.

De rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme depinde liniştea şi trăinicia căminului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS