10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPodul lui Dumnezeu stă să pice

Podul lui Dumnezeu stă să pice

Unul dintre cele mai importante monumente naturale ale României se degradează pe zi ce trece. Este vorba despre Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, judeţul Mehedinţi, unic în ţară. Acesta este afectat de infiltraţii, dar şi de traficul greu de pe drumul naţional ce străbate localitatea, pe care trec zilnic zeci de tiruri.

Autorităţile locale şi cele judeţene au fost alertate de localnici, dar până acum nimeni nu a mers la faţa locului să vadă care este situaţia şi nici nu s-a luat vreo măsură. Conducerea primăriei a spus că până va găsi bani pentru remedierea situaţiei va încerca să reducă traficul în această zonă sau să îl devieze pe o rută ocolitoare.

Între timp, Podul lui Dumnezeu se năruie sub ochii neputincioşi ai localnicilor şi turiştilor, care vin până aci doar să-l vadă, să-l fotografieze şi să-i afle legenda. Până când se vor găsi fonduri pentru conservarea podului, localnicii spun cu mândrie legenda locului. „Locuitorii l-au rugat pe Dumnezeu să facă o trecere. Acesta a trasat cu degetul un arc peste hăul ăsta şi l-a gonit pe diavol, care a fugit peste dealul Peri“, a spus Eleodor Popescu, unul dintre localnici.

Un pod natural asemănător se află în Germania şi, deşi este mai mic, este protejat de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII