21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModulele de la guvern, depozite pentru murături

Modulele de la guvern, depozite pentru murături

Inventarierea locuinţelor modulare primite de sinistraţii doljeni în urmă cu doi ani dă bătăi de cap autorităţilor judeţene. Dacă săptămâna trecută reprezentanţii Prefecturii Dolj anunţau că mare parte din cele 630 de module sunt defecte, ieri, subprefectul Ionel Ciobotea a declarat că sinistraţii din Rast au folosit containerele ca anexă gospodărească, depozitând în ele sacii de grâu, făina sau murăturile puse peste iarnă. „Am înţeles că aceste module erau folosite de oameni pe post de anexe gospodăreşti. În ele depozitau sacii cu grâu, cu făină, cu cartofi. Erau chiar şi butoaiele cu murături“, a spus Ciobotea.

Potrivit acestuia, până ieri fuseseră luate de la cetăţenii din Rast 273 de containere, operaţiunea fiind supravegheată de un reprezentant al Prefecturii şi de unul al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul comunei Rast, Iulian Silişteanu, a recunoscut ieri că localnicii care au primit locuinţe modulare le-au folosit şi pe post de anexă gospodărească, dar susţine că au fost nevoiţi să procedeze aşa. „Bineînţeles că au mai pus şi un sac de făină, şi unul de grâu, că nu aveau unde să le pună! N-au mai avut nici casă, nici un pom, nimic, doar nu era să le lase în soare! S-a şi mâncat, s-a şi dormit în locuinţele astea. Dacă făcea rost de un sac de grâu, să nu-l bage în casă?! Acum mă condamnă că nu mai au calorifere, mi-au spus că mi le impută. Să mi le impute!“, a spus Silişteanu.

 

Modularele rămân la ISU

 

Toate modulele care vor fi recuperate de la oamenii afectaţi de inundaţii în urmă cu doi ani vor fi predate la ISU, care va decide, în funcţie de solicitări, dacă o parte din ele vor fi transportate în Moldova, în zona inundaţiilor. În cazul în care o parte din locuinţe vor fi solicitate de autorităţi pentru sinistraţii din Moldova, Ciobotea a precizat că o soluţie pentru transportarea lor ar putea fi calea ferată, dat fiind faptul că operaţiunea presupune costuri foarte mari. „Există posibilitatea ca aceste locuinţe să fie transportate pe calea ferată. Să fie duse până la Băileşti, iar de acolo, transportate pe calea ferată. S-a făcut un calcul, iar costurile de transport sunt foarte ridicate şi nu ştiu cine le va suporta“, a spus Ciobotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS